Haberler

Gümüşhane Buraya Çıkmak Cesaret İstiyor Hd

Buraya çıkmak cesaret istiyorGÜMÜŞHANE'nin Torul ilçesinde, 240 metre irtifasıyla Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasları arasında yer alan Torul cam seyir terası, ziyaretçilerin korku dolu anlar yaşamasına sebep oluyor.

Buraya çıkmak cesaret istiyor

GÜMÜŞHANE'nin Torul ilçesinde, 240 metre irtifasıyla Türkiye'nin en yüksek cam seyir terasları arasında yer alan Torul cam seyir terası, ziyaretçilerin korku dolu anlar yaşamasına sebep oluyor. Seyir terasına çıkan vatandaşlar, korkudan camın üzerinden değil de, özellikle güçlendirilmiş platformdaki çelik kirişlerin yer aldığı kısımlardan yürümeyi tercih ediyor.

Torul ilçesinde 240 metre ile Türkiye'nin en yüksek cam seyir terası tamamlanarak ziyarete açıldı. Zigana tüneliyle Karaca Mağarası güzergahı üzerinde bulunan Torul Kalesi'nin bulunduğu tepenin zirvesine yapılan seyir terası, 90 metrekarelik alanı ve 50 kişiyi aynı anda taşıyabilecek güçlendirilmiş cam platformuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Cam seyir terasına çıkan bazı ziyaretçiler, cam platformun üzerinde yürümek yerine, kirişlerin üzerinde yürümeyi tercih ediyor. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte cam seyir teras, hafta içi 500-600, hafta sonları ise bin 500 ile 2 bin arasında ziyaretçinin akınını uğruyor.

'ADRENALİN TUTKUNLARININ MERKEZİ OLACAK'

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, seyir terasıyla ilçenin turizm konusunda önemli bir ivme kat ettiğini söyledi. Köroğlu, 'Burada binlerce ziyaretçiyi ağırladık. Onlara daha iyi bir hizmet verebilmek için, cam seyir terasımızın olduğu alana Otak kurduk. Bura da birçok kahvaltı ve ızgara çeşitleri bulunduruyoruz. Burayı adrenalin tutkularının merkezi yapmak için 2 hatlı zipline projemizi hazırladık. Küçük bir ilçeyiz, maddi kaynakları kısıtlı olduğu için, bu projeleri hemen hayata geçiremiyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerle birlikte Karadeniz Bölgesinin en fazla turist çeken noktası olacakö dedi.

'BİR MACERA OLARAK AİLECE GELDİK'

Cam seyir terasını görmek için İstanbul'dan Torul'a geldiğini anlatan Uğur Ülker, 'Yöremize hayırlı olsun, kim düşünmüşse o insandan Allah razı olsun. Yöremizde turizm açısından çok keşfedilmemiş yerler var. Biran önce de onları şirin ve küçük olan Gümüşhane'mize sunmalarını bekliyoruz. İstanbul'dan geldik. Bir macera olarak ailece geldik, gezdikö diye konuştu.

'GERÇEKTEN HARİKA BİR YER'

İlçeye Kastamonu'dan geldiğini belirten Muazzez Ülker de dağlık bir alanda bu gibi yapıların vatandaşları memnun edeceğini ifade etti. Ülker, 'Burayı dağ olarak tanıdığımız için çok fazla dikkatimizi çekmiyordu. Şuan da böyle güzel bir yapı olduğu için ilgimizi çekti. Bir turist olarak gerçekten harika bir yer. Ben televizyonda gördüm. Dağların tepesine böyle güzellikler olursa bizlerde memnun kalırız. Daha da olmasını istiyoruz. Çok güzel, harikaö ifadelerini kullandı.

'BİRAZ ÜRKÜTÜCÜ'

Cam seyir terasına ilk kez çıkan minik Zeynep Beyza Uçar ise manzaranın ürkütücü olduğunu ama sonradan alışıldığını dile getirdi. Uçar, 'İlk geldiğimde korkum vardı. Tehlike korkusu vardı. Giderken çok korkuyordum, düşecek gibi oldum. Camları gördüm, çok alıştım. Biraz ürkütücü ama gezdim çok güzeldi, herkes gelsinö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Türkiye Torul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title