Haberler

Sahte engelli raporu düzenleyen 95 kişiye gözaltı kararı

Güncelleme:

Ankara Numune Hastanesi'nde çalışan 20 sağlık personelinin, 75 kişiye sahte engelli raporu düzenleyip kazanç elde ettiklerini tespit eden Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri toplamda 95 kişiyi gözaltına aldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Numune Hastanesinde bir skandalı ortaya çıkardı. 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sonucu aralarında hastanede görevli güvenlikçi, hasta bakıcı ve kayıt işlemi yapan personelin bulunduğu 20 kişinin sahte engelli raporu düzenleyerek, bu yolla kazanç elde ettikleri tespit edildi. Hastaneye tedavi amaçlı gelen vatandaşları sahte epikriz raporlarıyla sağlık kuruluna sokup engelli raporu çıkartılmasını sağlayan 20 şüpheli ile sahte rapor alan 75 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 95 kişi gözaltına alındı.

GÖSTERMELİK ANJİYO VE KALP AMELİYATI

Yürütülen soruşturma kapsamında hastane personellerinin şeker hastalığı ve kalp hastalığı olan zanlıların kanlarını hasta olmayan kişilerin kanları gibi gösterdikleri, hasta olmayan zanlıları düzenledikleri sahte engelli raporları ile anjiyo, kalp ameliyatı geçirmiş gibi gösterdikleri belirlendi. Böylece raporu düzenleyen ve raporu alan kişilerin sağlık kurulunu yanılttıkları, alınan sağlık raporları ile emekli olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nu zarar uğrattıkları ve ücretsiz EGO kartı çıkararak ücretsiz ulaşımdan faydalandıkları tespit edildi.

YENİDEN SAĞLIK KURULUNA SOKULDULAR

Polis, operasyon sonrasında zanlıları yeniden sağlık kuruluna soktu. Engelli raporu alanların tamamına yakınının yüzde sıfır özür oranında oldukları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Öte yandan bazı şüphelilerin kendileri için de sahte rapor çıkardıkları öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mali Suçlarla Mücadele Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

fatih cihat güneş:

yiyen yiyene haram zıkkım olsun 80 milyonun hakkı

6
0
yanıtYanıtla
garip:

ankara numune bunu senelerden beri yapiyor. aslinda bütün engellileri tekrar muayeneden gecireceksin bak engelli olmadan para alanlarin haddi hesabi yok

5
0
yanıtYanıtla
YETERRR:

Sıkıntı yok af çıkar bunlarda içerden çıkar kazandıkları sülalelerine yeter!!!!

4
0
yanıtYanıtla
ABDULKADİR:

Vay biz çalışıyoruz sahte özürlüler sahte hocalar sahte öğretmenler kamu dolu nerde yetkililer bu diplomaları raporları bi zahmet konturol etsinler

4
0
yanıtYanıtla
es:

harika yorum sahte ögretmenlerde var

yanıt0
yanıt0
mustafa boz:

memleketin haline bak ne güzel herkes yolunu bulmuş

4
0
yanıtYanıtla
tercan:

bu gansız soytarıların tamamının tüm mal varlıklarına el konulmalı devlete faizi ile geri ödemeleri sağlanmalıdır. ayrıca soylarını soplarını kurutarak memelekete hayırlı bir iş yapılması sağlanmalıdır.

3
0
yanıtYanıtla
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Yatacak yeriniz yok sizin yeminle,Allah ın azabı üzerinize olsun

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

su istimal edenler çok engelli raporu ile araç alımı kaldırılmalı yerine aylık taksi parası verse bundan daha iyi

1
1
yanıtYanıtla
zıpkın:

aynısı fethiye devlet hastanesinde de var

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title