Haberler

6 Bin Beykozlu Paşabahçe Meydanı'nda İftar Sofrasında Buluştu

6 bin Beykozlu Paşabahçe Meydanı'nda iftar sofrasında buluştuİSTANBUL - İSTANBUL(İHA)Beykoz Belediyesix 'Sokak İftarları' kapsamında Paşabahçe Meydanında gerçekleştirdiği iftarda yaklaşık 6 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu.

6 bin Beykozlu Paşabahçe Meydanı'nda iftar sofrasında buluştu

İSTANBUL - İSTANBUL(İHA) Beykoz Belediyesix 'Sokak İftarları' kapsamında Paşabahçe Meydanında gerçekleştirdiği iftarda yaklaşık 6 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu.

Beykoz Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında her akşam farklı noktalarda kurulan sokak iftarlarında binlerce Beykozluya aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşatıyor. Paşabahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen iftarda yaklaşık 6 bin kişi aynı sofrada bir araya geldi. Mahalle sakinleri aileleriyle birlikte açık alanda iftar yapma imkanı bulurken, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek vatandaşların masalarını tek tek gezerek selamladı. İftara gelen çocuklar Beykoz Belediyesinin kendileri için hazırladığı animasyon ve Ramazan oyunlarıyla hoşça vakit geçirdi.

Başkan Çelikbilek, yaptığı konuşmada," Ramazan merhamet, rahmet ayıdır. Dolayısıyla o ayda biz bütün çevremizdeki insanlarımızı komşularımızı bir başka heyecanla düşünüyoruz. Bu kurduğumuz komşuluk iftar sofraları ile birlikte onlarla beraber iftar yapmayı, bir ay boyunca beraber iftar yapıyoruz. Onları dinliyoruz. Muhabbetlerini görüyoruz. Sevgilerini görüyoruz. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ay birbirimizi kaynaştırma ayıdır. Bu ayda sevgiler çoğalır. Muhabbetler artar. Düşmanlıklar, kinler ve nefretler kalkar diye düşünüyoruz. Çünkü Allah öyle istiyor bizden. Bu ayın hakkını ancak öyle verebiliriz. Sevgiyi çoğaltacağız. Muhabbeti çoğaltacağız" dedi.

"6 bin kişiye yakın insanımız iftar soframızda beraberce oruçlarını açtılar"

İftar programına katılan Beykozlulara teşekkür eden Başkan Çelikbilek, "Yardımlaşmayı çoğaltacağı ve kini nefreti ortadan kaldıracağız ki Allah'ın bizden beklediği bu ayla ilgili hakkını verme şansını yakalayabilelim. Biz de belediye olarak buna ortak oluyoruz. Bu akşam çok güzel bir soframız var. 6 bin kişiye yakın insanımız iftar soframızda beraberce oruçlarını açtılar ve iftar ettiler. Büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrım yapmaksızın bütün herkes burada. Bütün Beykozlular bütün Paşabahçeliler burada. Ben kendilerine teşekkür ediyorum katıldıkları için. Soframıza şerefe verdikleri için Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

İftar programı için memnuniyetini dile getiren vatandaşlardan İsmail Yıldız, "Burayı çok beğendim. Ortamı, maneviyat iklimini çok beğendim. Beykoz Belediyemize bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyoruz. Yemekler çok kaliteli, bol, temiz ve çok memnunuz. Yeterince görevli var burada. Her masaya ayrılmış. Boğazımız da arkamızda. Çok güzel" dedi.

İftar yemeğinin ardından Beykozlular deniz manzarasının tadını çıkardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Paşabahçe Beykoz Genel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title