Haberler

Veli Küçük, Müdahil Avukatlarının Sorularına Cevap Vermedi

'Ergenekon' Davasının Tutuklu Sanıklarından Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Avukatları, Çapraz Sorgu Sırasında Müdahil Avukatları Tarafından Sorulan Bazı Sorulara İtiraz Etti. Küçük, Müdahil Avukatlarının Sorularına Cevap Vermedi.

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün avukatları, çapraz sorgu sırasında müdahil avukatları tarafından sorulan bazı sorulara itiraz etti. Küçük, müdahil avukatlarının sorularına cevap vermedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Veli Küçük, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün tarafından okunan yedek hakimlikte verdiği ifadesini kabul ettiğini söyledi.

Küçük, Emniyet sorgusunda Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün de bulunduğunu ve ısrarlı bir şekilde, ''Ajandalarına başkalarına yazı yazdırır mısın?'' diye sorduğunu ifade etti.

Küçük, bu soruya ''Sekreterim olabilir'' şeklinde cevap verdiğini, ancak bu sorunun gerekçesini bilmediğini söyledi.

Duruşmada söz alan avukat Vural Ergül, müdahil Şebnem Korur Fincancı vekillerinin vekaletnamelerinin dosyada olmadığını söyleyerek, bu avukatların tavırlarını net ortaya koyduklarını, gerginlik yaratmak istediklerini savundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün bunun üzerine ''yaşamadan bir şey öğrenilmez'' dedi.

Duruşmada Veli Küçük'ün avukatları çapraz sorgu tamamlandıktan sonra savunma yapmak istediklerini belirtti.

Bunun üzerine Veli Küçük'ün çapraz sorgusuna geçildi.

Sanık Veli Küçük, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın'ın yönelttiği soruları cevapladı.

Cumhuriyet Savcısı Pekgüzel, en çok örgüt dokümanının ele geçirildiği bir davanın görüldüğünü, bu dokümanların önemli bir kısmının da kendisinden elde edildiğini ve bunların bir kısmını da kabul ettiğini belirterek, ancak bunların kendilerini tatmin etmediğini söyleyip, Küçük'ten daha detaylı açıklama yapmasını istedi.

Veli Küçük de savunmasında gerekli açıklamaları yaptığını söyledi.

Cumhuriyet Savcıları, Talip Doğan Karlıbel'in Almanya'da bir dergiye verdiği darbe ile ilgili demeç üzerine bu kişinin ''tanık'' olarak ifadesinin alındığını belirtti.

Küçük de bu yazının içeriğinin tamamen gerçek dışı olduğunu, böyle bir beyanat vermediğini ve bu kişiyi tanımadığını söyledi.

Savcıların, ''Mehmet Şener Eruygur'u tanıyor musunuz?'' sorusuna Küçük, ''Tanışmıyorum'' diye cevap verdi.

Bunun üzerine savcı, sanık Küçük'ün ajandasında ''görüşülecek, görüşüldü, Fenerbahçe Orduevi'nde görüşme yapacağız'' şeklinde notlar olduğunu belirtti.

Veli Küçük, Şener Eruygur'un eski Jandarma Genel Komutanı olduğunu söyleyerek, Fenerbahçe Orduevi'ndeki yemekte Eruygur değil bir başkasıyla görüştüğünü anlattı.

Cumhuriyet Savcısının, ''öztürkler.com'' adlı internet sitesinin açılışına katıldığını belirtmesi üzerine Küçük, buraya davet edilmediğini, gazete ilanı üzerine gittiğini söyledi.

Savcının, ''Sedat Peker ile Sami Hoştan'ı çıkar amaçlı suç örgütü lideri olarak kabul etmediğinizi neye dayanarak söylediniz?'' sorusu üzerine Küçük, ''Kabul etmiyorum'' dedi.

Savcının Sedat Peker'in babasıyla ilgili sorusuna de Veli Küçük, senelerdir Bilecik'te olduğunu, Adapazarı'na sürekli gidip geldiğini söyleyerek karşılık verdi.

''Tuncay Güney'i sahtecilik nedeniyle şikayet ettiğinizi söylediniz. Şikayetiniz resmi bir şikayet miydi?'' sorusu üzerine Veli Küçük, bu konuyu öğrenince Gayrettepe'deki şubeye telefon açarak bildirdiğini, ancak sonucunun ne olduğunu bilmediğini anlattı.

''Bu görüşme kayda alınmamış. Soruşturmanın sizin müracaatınız üzerine başlatıldığı görülmemektedir'' denilmesi üzerine de Küçük, bu konuda bilgisi olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısının, Cumhuriyet Gazetesi'nin satılmasıyla ilgili bir sorusuna Küçük, katıldıkları bir yemekte Ferit İlsever'in olduğunu sonradan öğrendiğini söyleyerek, Kemal Özden ile de bu yemekte konuşmalar olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Özden'e telefon ederek gazetenin işini sorduğunu anlatan Küçük, Özden'in de ''mali durum nedeniyle olmadığını'' söylediğini ifade etti.

''ABD'deki ATAA toplantısında sunum yaptınız mı?'' sorusuna Küçük, bu toplantının resmi olduğunu, oraya eşiyle gittiğini, Zekeriya Beyaz'ın da bu toplantıya katıldığını, Doğu sorunuyla ilgili kısa bir sunum yaptığını anlattı.

Küçük, Ali Yasak ile ilgili ticari faaliyetlere ilişkin bir belgenin savcı tarafından okunması üzerine ''Hatırlamadığını, belgenin düzmece olduğunu ve kendisinden çıktığını sanmadığını'' söyledi.

Küçük, sorular üzerine Osman Gürbüz'ü hiç tanımadığını, Habil Küçük'ün de devre arkadaşı olduğunu, ticari ilişkilerinin bulunmadığını, emekli olduktan sonra da hiç görüşmediklerini ifade etti.

Küçük'e müdahil Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatı Bülent Utku da gazetenin satın alınmasıyla ilgili soru yöneltti.

Veli Küçük, bu konuda daha önce bilgi verdiğini ve bunun yeterli olduğunu söyledi.

Küçük, avukat Utku'nun konuya ilişkin bir diğer sorusuna da yanıt vermedi.

Müdahil Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Özkan Yücel'in, ''Bazı kişilerle görüşmelerinizi ses kasetlerine aldınız mı?'' sorusunu Küçük, yanıtlamadı.

Avukat Yücel'in, ''ses kasetlerinin dökümlerini ajandanıza not aldınız mı?'' sorusu da yanıtsız kaldı.

Avukat Yücel'in bu notlarla ilgili bazı kısımları okumasına Küçük'ün avukatı Tayfun Ilıca tepki gösterdi.

Avukat Ilıca, bu ajandadaki bütün isimlerin müdahil avukatı tarafından okunduğunu ve bunun bir suç olduğunu, Mahkeme Heyeti Başkanı tarafından avukatın uyarılmasını istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de avukat Ilıca'nın talebini kabul ederek, avukat Yücel'e, sanığa isterse başka bir soru yöneltebileceğini söyledi.

Avukat Yücel de bu ajandadaki bilgilerin basında zaten yer aldığını söyleyerek, sanığın isterse sorulara cevap vermeyebileceğini dile getirdi.

Avukat Yücel, tekrar Veli Küçük'ün ajandasındaki notlarla ilgili soru sormak istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün avukat Yücel'i uyararak, sorusunu sormasını ya da talebini söylemesini, mahkemeyle tartışmamasını istedi.

Avukat Yücel, sanık Veli Küçük'e ''Ergenekon-Lobi'' belgesiyle ilgili ifadeleri arasında çelişki bulunduğunu söyledi.

Küçük'ün avukatı olan kızı Zeynep Küçük de müvekkilinin bu lobi belgesini kabul etmediğini belirterek, bu soruya itiraz etti. Heyet Başkanı Şengün itirazı kabul etti.

Avukat Özkan Yücel de emniyette avukat nezaretinde alınan ifadelerin mahkemece hükme esas alınabileceğini belirterek, ''ifadeler arasındaki çelişkiyi elbette ortaya koyacaklarını'' dile getirdi. Veli Küçük, buna ilişkin soruya yanıt vermedi.

Avukat Özkan Yücel'in tekrar ajandayla ilgili sorular sormak istemesine Veli Küçük'ün avukatı Tayfun Ilıca itiraz etti.

Avukat Özkan Yücel'in sorduğu bazı sorulara Veli Küçük'ün avukatlarının itirazları mahkemece kabul edildi. Veli Küçük de bu sorulara cevap vermedi. Küçük, ''Kasıtlı olarak gelmiş. Bozguncu bir arkadaşımızdır'' dedi.

Yine avukat Yücel'in soruları üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün, müvekkilinin konusuyla bağlantılı sorular yöneltmesini isteyerek, ortamın gerilmemesini söyledi.

Müdahil Şebnem Korur Fincancı'nın diğer avukatı Ali Koç da sorularının suç delili olarak dosyada yer aldığını belirtti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün bunun üzerine, henüz delillerin duruşmada okunmadığını söyledi.

Avukat Koç ise mahkemenin, iddianame ve eklerindeki bazı evrakları hukuka aykırı kabul ediyorsa iddianameyi iade etmesi gerektiğini söyledi.

Avukat Koç, mahkemenin bu ajandadaki delillerin hukuka aykırı olduğunu düşünmesi durumunda bunların dosyadan çıkarılmasını istedi.

Heyet Başkanı Şengün ise delillerin duruşmada henüz okunmadığını tekrarladı.

Duruşmada tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz de Veli Küçük'e, Sevgi Erenerol'un da katıldığı bazı toplantılarla ilgili sorular yöneltti.

Küçük, katıldığı bu toplantıların dost sohbetleri olduğunu, sosyal faaliyet olarak bireysel katıldığını, tüzel kişiliği bulunmadığını, hiçbirinde de konuşma yapmadığını söyledi.

Küçük, Kerinçsiz'in bir sorusu üzerine, Hrant Dink'in yargılandığı Şişli Adliyesi'ndeki bir duruşmaya ilişkin, tesadüfen, arabasıyla adliyenin önünden geçerken kalabalığı merak etmesi üzerine adliye binasına çıktığını ve 5 dakika kadar kaldığını, üzerinde silah olmasına rağmen adliyeye girerken üzerinin de aranmadığını, aranmamasının nedenini de daha sonra düşündüğünü dile getirdi.

Kemal Kerinçsiz'in sorularında yönlendirme olduğu gerekçesiyle, bu sefer müdahil avukatı Özkan Yücel tarafından itirazda bulunuldu.

Avukat Yücel'in itirazı Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün tarafından kabul edilmedi.

Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz'in sorduğu diğer sorular üzerine, Osman Yıldırım'ı hiç görmediğini, Alparslan Arslan'ı tanımadığını, İsveç'te çekilen fotoğraftaki kişinin de Bakü'lü Mehmet Ahmedov olduğunu söyledi.

Küçük, Kerinçsiz'in, ''Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması talimatını verip vermediğine'' ilişkin sorusu üzerine de ''Bunun kendisinin dünya felsefesine ters olduğunu, bu konuda kimse ile görüşmediğini, herhangi bir talimat da vermediğini'' ifade etti.

Küçük, tutuklu sanıklardan Sami Hoştan'ın JİTEM ile ilgili sorusuna cevaben de ''JİTEM diye bir kuruluş olmadığını'' belirtti.

Duruşmada Veli Küçük'ün avukatı Taciser Ülkü Ilıca da müdahil avukatı Özkan Yücel'in boynuna poşuya benzer bir atkı takıp kot pantolonla duruşmaya geldiğini söyleyerek, eleştiride bulundu.

Saatin geç olması nedeniyle, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün tarafından Küçük'ün çapraz sorgusuna ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title