Haberler

Van Ziraat Odası Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu

Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Odanın Hedefi Çiftçilere Modern Tarım ve Hayvancılık Yollarını Göstermek Olduğunu Söyledi.

Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, odanın hedefi çiftçilere modern tarım ve hayvancılık yollarını göstermek olduğunu söyledi.

Van Ziraat Odası Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu Akdamar Oteli'nde başladı. Yoklama ve divan başkanlığı oluşturduktan sonra bir açılış konuşması yapan Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, amaçları çiftçilerinin hak ve menfaatlerini korumak, iş ve işlemlerinde yardımcı olmak olduğunu söyledi. Odanın 2005 yılında 6 bin 569 üyesi olduğunu hatırlatan Özgökçe, 2006 yılında bu sayının 11 bin 460'a ulaştığını belirtti. Odanın başta mera komisyonu olmak üzere bir çok komisyonda da görev aldığını anlatan Özgökçe, "Odamız bünyesinde bölgenin en kapsamlı toprak analiz laboratuvarını kurarak çiftçlerimizin hizmetine sunduk. Tarım Sigortası Yasası kapsamında 52 köyde ziraat mühendisleri çiftçilere yasanın faydalarını anlatıyorlar. 10 köyümüzde ise çiftçilerimize yerli ırkların iyileştirilmesi için başlatılan modern hayvancılık eğitimi veriliyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardında 99 delege yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerini seçmek için oy kullanmaya başladı.

(ŞA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title