Haberler

Van: Van Valiliği'nin Hizmet Aracı Açıklaması

Van Valiliği, Son Günlerde Bazı Gazetelerde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Bir Banka Tarafından Hibe Edilen Bir Adet Hizmet Aracı ile İlgili Olarak Yayınlanan Bazı Haber ve Yorumlar Üzerine Yazılı Bir Açıklama Yaparak, Kurumun Daha Eski Tarihli Bir Tasarrufu Nedeniyle Son Genelgeye Aykırı Davranmakla Suçlamanın Mümkün ve Mantıklı Olmadığı Belirtildi.

Van Valiliği, son günlerde bazı gazetelerde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir banka tarafından hibe edilen bir adet hizmet aracı ile ilgili olarak yayınlanan bazı haber ve yorumlar üzerine yazılı bir açıklama yaparak, kurumun daha eski tarihli bir tasarrufu nedeniyle son genelgeye aykırı davranmakla suçlamanın mümkün ve mantıklı olmadığı belirtildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalı ile yapılan açıklamada, toplumu aydınlatma ve bilgilendirme boyutunu aşarak bazı kişi ve kurumlara haksız saldırıya dönüşmesi nedeni ile konu ile ilgili açıklama yapılması zaruretinin hasıl olduğu belirtildi. Son yıllarda tüm Türkiye'de kamu kurumları ile bankalar arasında personel maaşlarının yatırılması karşılığında promosyon sözleşmeleri yapılmakta ve bu sözleşmeler karşılığında ilgili kuruma ayni veya nakdi bazı imkanlar sağlanmakta olduğu belirtilen açıklamada, "Bu konu ile ilgili olarak mevzuatımızda herhangi bir düzenleme bulunmadığından, bu imkanların kurum ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması veya ilgili personele dağıtılması tamamen ilgili kamu kurumlarının amirlerince takdir edilmektedir. Bu konuda, ayrıca valilik makamından onay almasına da gerek bulunmamaktadır" denildi.

Bu çerçevede, bankalarca ilgili kamu kurumlarına sağlanan mali imkanların çeşitli kurum ihtiyaçları için harcanması bugüne kadar tüm Türkiye'de genel ve yaygın bir uygulama olduğu belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Ancak son dönemlerde, söz konusu mali imkanların kurum ihtiyaçları yerine ilgili kamu personeline yansıtılması yönündeki kamu personeli taleplerinin arttığı görülmektedir.

Çalışanların sesine kulak veren Van Valiliği'nde 01.12.2006 tarih ve 2006/06 sayılı genelge ile bu doğrultuda bir düzenleme yaparak, bundan sonra, söz konusu kaynakların kamu kurumlarının ihtiyaçları yerine, ilgili kamu personeline dağıtılması için tüm kamu kurumlarını talimatlandırmıştır. Doğal olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'nü daha eski tarihli bir tasarrufu nedeniyle bu genelgeye aykırı davranmakla suçlamak mümkün ve mantıklı değildir. Yukarıda da ifade edildiği üzere, bu konuda hukukumuzda bağlayıcı bir düzenleme olmadığından, şimdiye kadar ilimizdeki kamu kurumlarının bankalardan elde ettikleri ek mali imkanların kurum ihtiyaçları için harcanmasında da hukuka aykırılık bulunmamaktadır. Ancak bundan sonra tüm kurumların 2006/06 sayılı genelge doğrultusunda işlem yapmaları zorunludur."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title