Haberler

Van: İzmirli Öğretmenlerden Vanlılar'a Teşekkür Mektubu

Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Organize Ettiği Van Gezisinden Memnun Ayrılan İzmirli Bir Grup Öğretmen ve Kamu Görevlileri, Kendilerine Katkı Sunan İdarecilere ve İyi Bir Misafirperverlik Örneği Gösteren Vanlılar'a Teşekkür Etti.

Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiği Van gezisinden memnun ayrılan İzmirli bir grup öğretmen ve kamu görevlileri, kendilerine katkı sunan idarecilere ve iyi bir misafirperverlik örneği gösteren Vanlılar'a teşekkür etti.

24 Kasım Öğretmen Günü sebebiyle Van'a gelen İzmirli konuklar, Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Gürbüz Recep Öztunç'a mektuplar göndererek, geziden duydukları memnuniyeti ve misafirperverliği dile getirdi. İzmir Güzelbahçe Cengiz Topel Lisesi Edebiyat Öğretmeni Melahat Avcı, yazdığı mektupta, "Kedisiyle, doğasıyla, tarihiyle sıcakkanlı insanlarıyla Van, bize bin bir renkli pencereler açtı. Ülkemi, insanımı yeniden keşfetme ve tanıma fırsatı verdi. Bu kısa gezimizin etkisinin çok uzun soluklu olacağını düşünüyorum" diye belirtti.

Gülnaz Yakın isimli kamu görevlisi ise "Vatanseverliği, anlatmanın ötesinde yaşayan ve yaşatan Vanlı dostlarımızı tanımanın sevinci ve coşkusunu yüreğimde İzmir'e ve geleceğe götüreceğim" derken, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü ise mektubunda, "Bugüne kadar Türkiye'min bir ucunda bulunan bu güzel şehre gelme fırsatım olmamıştı. Daha önce de Güneydoğu illerine gittiğim için fazla önyargım da yoktu. Van'a geldiğim andan itibaren kendimi evimde hissettim. Sanki burası benim doğduğum yerdi. Damak tadı, insanları, doğal güzellikleri ve tarihi ile gerçekten görülmeye değer. Bizim için yapılanları hiçbir zaman unutmayacağız. Van'daki insanlar benim insanlarım, tarihi berim tarihim. Gökyüzü benim gökyüzüm. Nazım Hikmet eminim ki Van'ı da kendi gökyüzüm ifade ederdi. Hepinizi seviyorum. Her şey için teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Başkan Öztunç da, bu yazıların birer nüshalarını da ekleyerek Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'a hitaben bir mektup gönderdi. Mektubunda, "Getirdiğimiz misafirlerimizin yapmış olduğu yorumlarla, bizim Van için elde etmek istediğimize ulaştığımızı düşünüyorum. Biz memleketimiz ve ülkemiz için iyi bir şeyler yapmak adına çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title