Haberler

Van Eski Yyü Rektörü Aşkın'ın Davası

Van Yyü Üniversitesi'nin Eski ve Yeni Rektörünün de Adının Karıştığı Sahtecilik Davası Sürüyor.

Van YYÜ Üniversitesi'nin eski ve yeni rektörünün de adının karıştığı sahtecilik davası sürüyor.

Eski Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile yeni Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın da aralarında bulunduğu bazı üniversite görevlileri, haklarında "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla açılan davanın görüldüğü Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı verilmesinin ardından ilk kez hakim karşısına çıktı.

5 Nisan 2005 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında bugün Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına eski YYÜ'nün Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, yeni Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan, eski rektör yardımcılarından Prof. Dr. Ayşe Yüksel, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Işık Tepe, YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Salih Yurtkuran, Rektörlük Yazı İşleri Müdürü Şükran Yurtkuran, üniversitenin Özel Güvenlik Birimi Müdürü Saffet Kara ve YYÜ Yazı İşleri Müdürlüğü Bilgisayar İşletmeni Bilent Şahin ve

İspanyol Expansion firmasının Türkiye temsilcisi Mehmet Ümit Ayral katılırken, izinli olduğu belirtilen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz katılmadı.

24 Mayıs'ta Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bütün sanık ve suçlar için görevsizlik kararının verilmesinin ardından bugün 1. Ağrı Ceza Mahkemesi'nde görülen mahkemenin başkanlığını Zekeriya Erdoğan yaparken, üye olarak Serhat Meteoğlu ve Engin Karaca görev aldı. İddia makamı adına Cumhuriyet Savcısı Murat Büte'nin hazır bulunduğu duruşmada, sanıkların yanı sıra bazı müdahiller de dinlendi.

Mahkeme heyeti, yıllık izinde olduğu için duruşmaya katılmayan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz'in geçerli tebliğe rağmen gelmemesi nedeniyle zorla getirilmesi için Van Jandarma Komutanlığı'na müzekkere yazılmasını kararlaştırdı. Duruşmalara katılmayan bazı müdahillerin de zorla getirilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmada müdahil olarak dinlenen Rektör Yardımcısı Recai Karahan'ın vazgeçme talebini ise reddetti. Davanın safahatı hakkında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne

bilgi verilmesini de karara bağlayan mahkeme heyeti, duruşmanın 21 Ocak 2008 tarihine bırakılmasına oy birliği ile karar verdi.

(ŞA-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title