Haberler

Van'daki Zimmete Para Geçirme Olayı

Van Vakıfbank Şube Müdürlüğü'nde Görevli Bir Memurun, 1 Milyon 290 Bin 500 YTL Zimmetine Para Geçirme Olayı ile İlgili Sürdürülen İnceleme ve Araştırma Sonucu Olayla İlgili 3 Kişi Yakalandı. Zanlılardan 2'si 'Örgüt Kurmak Suretiyle Zimmete Para Geçirmek' İddiasıyla Çıkartıldıkları Mahkeme Tarafından Tutuklanırken, 1 Kişinin Serbest Bırakıldığı, Olayla İlgili 1 Kişinin Aranmasını İse Devam Edild...

Van Vakıfbank Şube Müdürlüğü'nde görevli bir memurun, 1 milyon 290 bin 500 YTL zimmetine para geçirme olayı ile ilgili sürdürülen inceleme ve araştırma sonucu olayla ilgili 3 kişi yakalandı. Zanlılardan 2'si 'Örgüt kurmak suretiyle zimmete para geçirmek' iddiasıyla çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 1 kişinin serbest bırakıldığı, olayla ilgili 1 kişinin aranmasını ise devam edildiği açıklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen bir operasyonla Vakıfbank Van Şube Müdürlüğü çalışanları oldukları belirtilen E.S., T.G. Van'da, R.D. isimli şahıs ise Özalp ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındılar. Yapılan sorgularında zanlıların, daha önce kurumda çalıştığı sırada müşterilerin hesaplarından zimmetine 1 milyon 290 bin 500 YTL para geçirdikten sonra itiraf mektubu ve istifa dilekçesi bırakarak kayıplara karışan M.Ü.'den yüklü miktarda para aldıkları öne sürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan sorgularının ardından 'Örgüt kurmak suretiyle zimmete para geçirmek' iddiasıyla ilgili mahkemeye çıkarılan olayın şüpheli sanıklarından E.S. ve T.G. tutuklanırken, R.D.'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi. Olayın firari şüphelisi M.Ü. isimli şahsın ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Vakıflar Bankası Van Şube Müdürü Erol İmamoğlu, 31 Ocak 2007 tarihinde olayın firari şüphelisi M.Ü.'nün, 2006 yılı içinde müşteri hesaplarından 1 milyon 290 bin 500 YTL'yi kendi adına açtığı hesaba aktardığına dair itiraf mektubu ve istifa dilekçesini bırakarak kayıplara karıştığını belirterek, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi vermişti.

(ŞA-MET-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title