Haberler

Van'da 'Benim Kütüphanem' Projesi

Toplum Gönülleri Vakfı (Tgev) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Arasında İmzalanan Protokol Çerçevesinde Başlatılan ve 5 Yılda 50 İl Halk Kütüphanesinin Şartlarının İyileştirilmesini Amaçlayan 'Benim Kütüphanem' Projesinin Van Ayağının Açılışı Yapıldı.

Toplum Gönülleri Vakfı (TGEV) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan ve 5 yılda 50 il halk kütüphanesinin şartlarının iyileştirilmesini amaçlayan 'Benim Kütüphanem' projesinin Van ayağının açılışı yapıldı.

Düzenlenen program çerçevesinde ilk olarak Can Yayınları Yazarı Süleyman Bulut Van İl Halk Kütüphanesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti, masallar anlattı. Konuşmanın bitmesi ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi önünde bulunan boş alanda öğrencilerin katılımı ile 'Benim Kütüphanem' projesinin açılışı yapıldı. Müzik eşliğinde doyasıya eğlenen öğrencilere, TGEV gönülleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenirken, öğrencilere cips ve meyve suyu dağıtıldı.

Daha sonra konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu 'Benim Kütüphanem' Projesi'nin Van Sorumlusu Mustafa Avcı, imzalanan protokol çerçevesinde 10 il halk kütüphanesinin şartlarında iyileştirme yapılacağını belirtti. Avcı, sponsorların desteği ile bu iyileştirmelerin olacağını kaydederek, "Proje kapsamında bulunan Van ilimizde de gerekli olan iyileştirmeler yapılacak. Projemize sponsor olan bankalarımızın desteği ile Van İl Halk Kütüphanesi'ne 10 adet dizüstü bilgisayar veriliyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu, Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'ndan gelen öğrenciler müzik eşliğinde toplum gönüllüleri ile birlikte doyasıya eğlendi.

(SER-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title