Haberler

Van: BM Heyetinden Başkan Yenigün'e Ziyaret

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Annan Fanch ve Beraberindeki Heyet, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü Makamında Ziyaret Ederek Van'da Bulunan Sığınmacılara Verdiği Destekten Dolayı Teşekkür Etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Annan Fanch ve beraberindeki heyet, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyaret ederek Van'da bulunan sığınmacılara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sırasında, Türkiye'ye sığınan herkese dil, din ve ırk ayrımı yapmadan yardım etmekle mükellef olduklarını söyleyen Yenigün, kapılarının her zaman açık olduğu belirtti. Başkan Yenigün, "Dünyada akan kana ve günden güne artan ölümlere dil, din ve ırk gözetmeksizin son verilmesini istiyoruz. Her ülkenin kendi derdiyle uğraşacak gücü olabilmesi demokrasi ve özgürlüğün hakim olduğu ortamın oluşması yolunda adımlar atılmalıdır. Ancak bu şekilde insanlarımız işsizlikten açlık ve sefaletten kurtulabilir" dedi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Fanch ise, Türkiye ziyaretlerinde ilk geldiği yerin Van olduğunu aktararak, sebebininse diğer illere göre sığınmacılara verilen destek olarak gösterdi. Fanch, "Vermiş olduğunuz gerek sosyal gerekse birebir desteklerden dolayı teşekkür ederim. Kenti çok aktif gördüm. İnsanlar sıcak kanlı ve çalışkan. Şehrinizde kısa bir gezintiyle gördüm ki temiz bir iliniz var. Kadın sığınmacılara yönelik belediyeniz bünyesinde bulunan Aile Danışma Merkezi için de ayrıca teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası Fanch ve beraberindekilere, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün tarafından Van kedisi resmini içeren tablo ve Van balı hediye edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title