Haberler

Van: Bakan Çelik Vanda

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yolsuzluk Konusunda Partilerinin Esnemeyeceğini İfade Ederek, "Bunun Altını Net Olarak Çiziyorum. İl, İlçe, Mahalli Teşkilat, Milletvekili ve İl Genel Meclisi Belediye Meclisinden Herhangi Bir Arkadaşımız Bile Bile Bir Yolsuzluğa Bulaşırsa, Yolsuzluğun Bir Parçası Haline Gelir, Hamisi Haline Gelirse Bir Bütün Olarak Şahsi Manevi Olarak O Arkadaşı Affetmeyiz" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yolsuzluk konusunda partilerinin esnemeyeceğini ifade ederek, "Bunun altını net olarak çiziyorum. İl, ilçe, mahalli teşkilat, milletvekili ve il genel meclisi belediye meclisinden herhangi bir arkadaşımız bile bile bir yolsuzluğa bulaşırsa, yolsuzluğun bir parçası haline gelir, hamisi haline gelirse bir bütün olarak şahsi manevi olarak o arkadaşı affetmeyiz" dedi.

Ramazan Bayramı'nın memleketi Van'da geçiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üyeleriyle bir araya gelerek bayramlaştı. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan bayramlaşma töreninde açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mustafa Bilici, birlik ve beraberlik mesajları vererek, birleşmenin büyük bir güç olduğuna değindi. Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ise, göreve geldikleri günden itibaren yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye çağrılan Bakan Hüseyin Çelik, eğitim alanında birçok başarı elde ettiklerini ifade ederek, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Eğitim için şimdiye kadar 205 milyon YTL harcandığını aktaran Çelik, bunun arkasının kesilmeyeceğini de kaydetti. Konuşmasının bir bölümünde, bazı kesimlerin milletvekillerinin çalışmadığı gibi laflar ettiğini, bazı mahalli gazetelerin de buna alet olduğunu anlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu sözün sahibi dün beni aradı, böyle bir şey söylemediğini söyledi. Kente gelecek hizmeti Van milletvekilleri engel oluyormuş. Arkadaşlar, Allah aşkına bu akılda bir insanın söyleyebileceği laf mıdır? Hangi milletvekili memleketine gelen bir hizmeti engellemeye çalışır. Bunun akıl mantık ve izanla alakası yoktur. Herkes şunu bilsin ki, ben Milli Eğitim Bakanı isem diğer vekillerimiz, 353 arkadaşım da birer Milli Eğitim Bakanı'dır. Bu tür söylemler hep olacaktır. Ama biz birbirimizin arkasında olmazsak hizmet yapamayız. Beni seviyormuş da lafı arkadaşıma atıyor, yok böyle bir şey. Bir insana kendimizi uzak ve yakın hissetmemiz gayet normaldir. Ama bir insandan hoşlanmıyorsun diye ona iftira atma hakkına sahip değilsin. Eğer bir insan hakkında bir şey ortaya atıyorsanız ve bunu ispatlayamıyorsanız aksi taktirde müfteri olur, yani iftiracı olursunuz. Bunun altını özellikle çiziyorum. İl, ilçe ve mahalli teşkilatları, milletvekili, il genel meclisi, belediye meclisinde herhangi bir arkadaşımız bile bile bir yolsuzluğa bulaşırsa, yolsuzluğun bir parçası haline gelirse, yolsuzluğun usulsüzlüğün hamisi haline gelirse bir bütün olarak, şahsi manevi olarak o arkadaşı kesinlikle affetmeyiz. Onun boynunu koparmak boynumuzun borcu olsun. Bunu yapmadığımız gibi siyaseti de kendimize rant yolu olarak görmeyeceğiz. Hepimizin hatası kusuru olabilir. Ama yolsuzluk partinin en ufak bir enselik göstereceği bir şey değildir".

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Hüseyin Çelik partililerle bayramlaştı. Törene Bakan Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Çelik'in yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title