Haberler

Erzurum Valisi Memiş Öğretmenler Günü mesajı yayımladı

Güncelleme:

Erzurum Valisi Okay Memiş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Memiş, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1928 gününün, 1981 yılından bu yana "Öğretmenler Günü" olarak kutlanılmaya başlandığını belirtti.

Mesajında, eğitimin milli ve çağdaş esaslara oturtulmasında, amaç ve ilkeleri gerçekleştirmesinde öğretmenlerin önem ve değerinin göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Memiş, "Çocuk ve gençlerimizin, milli kimliğini muhafaza eden, değerlerine bağlı, gelişmelere açık ve çağa ayak uydurabilecek uygar insanlar olarak yetiştirilmelerinin öğretmenlerimize ait bir milli sorumluluk olduğu unutulmamalıdır. Yine insanımızı, akıl ve bilimin yolunda, kendi öz kültürümüz içinde dünyaya açık, kendisini ülkesine yabancılaştırmadan yetiştirmeleri de öğretmenlerimizin milli ve tarihi görevi olduğu açıktır." ifadelerini kullandı.

Memiş, mesajında, eğitimin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini belirterek, en kısa zamanda Kovid-19 salgınının insanların hayatından çıkarılarak okulların eski günlerine kavuşmasını temenni etti.

Mesajında eğitimin önemine vurgu yapan Memiş, şunları kaydetti:

"Eğitim tarihimizin bu önemli gününde öğretmenlerimize kimselerin vermediği değer ve önemi veren başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, terör belasında şehit verdiğimiz ve aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Milli çağdaş ve bilimsel eğitimin gerçekleştirilmesi yolunda, emin adımlarla yürüyen değerli öğretmen arkadaşlarımıza, ilimizde görev yapan öğretmenlerimizin şahsında sağlık, huzur ve güzellikler diliyorum. Emekli öğretmenlerimizi ise sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: AA / Yaşam

Mustafa Kemal Atatürk Öğretmenler Günü Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
title