Haberler

Vali Daşöz, Kavgalı Aileleri Barıştırdı

Manisa'da cinayetle sonuçlanan kavganın ardından aralarında husumet bulunan iki aile, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de araya girmesiyle barıştırıldı.

Manisa'da cinayetle sonuçlanan kavganın ardından aralarında husumet bulunan iki aile, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de araya girmesiyle barıştırıldı.

Küçük yaştaki çocukların cinayetinden sonra aileler arasında husumet meydana gelmesi nedeniyle Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Müftüsü Sinan Cihan, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz ve şehrin bazı ileri gelenleri araya girdiler. İki aile ve yakınları yapılan görüşmeler sonucunda Birlik Camisi'nde kurulan barış sofrasında bir araya geldi. Yemeği veren D.G. ile A.A, Müftü Sinan Cihan'ın okuduğu Kur'anı Kerim ve dualarla birlikte el sıkışarak barış yemini etti.

Müftü Sinan Cihan, "Bu güzel buluşmayı sağlayan, emeği geçen başta sayın valimiz olmak üzere sayın emniyet müdürümüze ve muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yarabbi, hangimizin yüreğinde evlat acısı varsa, yakınını kaybetmenin acısı varsa bu kardeşlerimizin gönüllerine huzur ver. Bu kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Ömürlerini barış ve huzur içerisinde geçirmelerini diliyorum" diyerek dua etti.

Vali Daşöz de, muhtar, emniyet müdürü ve müftülüğün öncülük ettiği ve bazı kişilerin desteği ile güzel bir amaç için bir araya geldiklerini söyledi. Bu barışmanın Türkiye'ye örnek olacak bir davranış olduğunu ifade eden Vali Daşöz, gençler arasındaki cinayetin cehaletten kaynaklandığını kaydetti. Çocuk yaşta denilecek iki gencin arasındaki üzücü olaydan sonra birinin vefat ettiğini diğerinin de cezaevinde olduğunu ifade eden Vali Daşöz, "Zaten bu olay bile bize bir ibret. Çocukların bu yaşlarda bunun sonucunu, anlamını, ilerde neler cereyan edeceğini muhakeme edebilmeleri mümkün değil. Bizim hem kanunlarımız anlamında hem de inancımız anlamında belki bu çocukların reşitliği bile düşünülebilecek bir noktada. Ama çok yakın bir zaman olmasına rağmen ailelerimizin göstermiş olduğu anlayış, iyi niyet ve temiz kalp ile konuya yaklaşımları bizleri bu noktaya getirdi. Bizim inancımız da insanlığın tüm anlayışı da güzellik. Hep kalıcı olandır sevgi, hep esas olandır. Yüreğimizde sevgi varsa yüreğimizde güzellik varsa iyi niyet varsa her şey çözülüyor. Ama bunların yerine kötülükleri taşıyorsak kalbimizde kötülük fidanları büyütüyorsak tabii ki sonuçları da olumsuz oluyor. Kan davası bizim inancımızın istemediği bir şeydir. Sizlerin bu davranışı, sizleri buraya getiren bu düşünce, hepimizin çok değer verdiği, saygı duyduğu bir düşüncedir. İnşallah burada doğan bu karşılıklı kucaklaşma kalıcı bir kucaklaşma olur. Aileler, akrabalar buna saygı duyar. İnanıyorum ki bugün buraya gelen herkes buna katkı sağlamıştır. Ben bu barışa katkı sağlayan herkese ve buraya gelerek barışa şahitlik yaptığınız için teşekkür ediyorum. Vefat etmiş çocuğumuz için buradan hayır dualar ediyoruz, cezaevindeki çocuğumuz için de inşallah her şey hayırlısı olur diyorum. Eminim o da yaptığından çok pişmandır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki ailenin yakınları, havaya kaldırılan mushafın altından geçti, birbirleriyle tokalaşıp kucaklaştılar.

Saruhan Otel karşısındaki parkta, 30 Aralık 2012 tarihinde D.G. (16) ile H.A (13) arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüşmüş, yaralanan H.A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, zanlı D.G. de tutuklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Daşöz Sinan Cihan Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title