Haberler

Uzmanından Sıcaklara Karşı Uyarı

- Uzmanından sıcaklara karşı uyarı Uz. Dr. Gözdem Kaykı: "12.00 ile 15.00 saatleri arası çok fazla dışarıda bulunmamak gerekiyor"HAKKARİ - Hakkari'de her geçen gün havaların mevsim normallerinin üzerine çıkması üzerine uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.

- Uzmanından sıcaklara karşı uyarı

Uz. Dr. Gözdem Kaykı:

"12.00 ile 15.00 saatleri arası çok fazla dışarıda bulunmamak gerekiyor"

HAKKARİ - Hakkari'de her geçen gün havaların mevsim normallerinin üzerine çıkması üzerine uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.

Hakkari'de son günlerde sıcakların 30 derecenin üzerine çıkması ve yer yer yetişkin ve çocuklarda halsizlik, ishal ve kusma gibi şikayetlere sebebiyet verebileceği konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, güneşli havalarda gerekmedikçe dışarı çıkılmaması gerektiği ve özellikle gıda tüketimine de dikkat edilmesini istediler. Türkiye'nin en başarılı hastaneleri arasında yerine alan Hakkari Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar, vatandaşları sıcaklara karşı uyararak, hastane olarak gerekli önlemlerin aldığını ifade ettiler.

Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Gözdem Kaykı, bu dönemlerde çok sayıda ishal ve kusma vakası ile hastaların geldiğini söyledi. Uz. Dr. Gözdem Kaykı, "Havaların çok sıcak olması nedeniyle hem gıda güvenliği bozulmakta hem de çocuklar dışarıda güvenliği belli olmayan sıvaları çok fazla tüketmektedir. Bu nedenle de sık sık bize ishal ve kusma şikayetleri ile gelen hastalarımız oluyor. Bu sıcak günlerde dikkat edilmemiz gereken bir takım şeyler var. Öncelikle güneşin çok fazla tepede olduğu 12.00 ile 15.00 saatleri arası çok fazla dışarıda bulunmamak gerekiyor. Güneşe çıkıldığı zaman mutlaka koruyucu gözlük, şapka veya güneş kremi gibi önlemler almamız lazım. Yine çok fazla sıcak zamanlarda sıvı kaybı çok aşırı miktarda olabiliyor. Bu özellikle küçük bebekleri çok etkileyebilmekte, o yüzden bol sıvı gıdalar alınması gerekir. Fakat sıvı gıdalardan kastımız, güvenliğini bildiğimiz su veya evde hazırladığımız meyve suları, herhangi çok gazlı içecekler ya da paketli gıdalar, abur cubur, cips ve çikolata gibi şeylerden uzak durmamız gerekiyor. Aldığımız besini de nasıl saklamamız gerektiğini bilmemiz lazım. Çok sıcakta bozulma olabiliyor. Çeşitli et ürünleri ve diğer süt ürünleri gibi bunlara da dikkat edip öyle çocuklara vermek gerekir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Hakkari Sağlık Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title