Haberler

Üzeltme)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu Andrew C. Wılson, ABD Başkanı George W. Bush ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'nin Ermeni Yasa Tasarısı'na Karşı Olduklarını İfade Ederek, Amerika'nın Türkiye ile Olan Dostluğuna ve İttifakına Çok Daha Fazla Önem Vermediğini Söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu Andrew C. Wılson, ABD Başkanı George W. Bush ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'nin Ermeni Yasa Tasarısı'na karşı olduklarını ifade ederek, Amerika'nın Türkiye ile olan dostluğuna ve ittifakına çok daha fazla önem vermediğini söyledi.

Akdamar Kilisesi'nin açılışı ve geçtiğimiz aylarda tecavüze uğradığı ileri sürülen ABD'li Katherina W. Anderson isimli bayanı ziyaret etmek için Van'a gelen Andrew C. Wılson, Başkan Burhan Yenigün'ü de makamında ziyaret ederek ilin konumu hakkında fikir alışverişinde bulundu. Başkan Yenigün makamında ağırladığı Wılson'la bir süre görüştü. Ziyarette esnasında Yenigün'ün 'Akdamar Kilisesi'nin açılışını nasıl buluyorsunuz' sorusu üzerine Wılson, büyük bir yatırımın yapıldığını ve kiliseye yeniden bir güzelliğin katıldığı duyumunu aldığını belirtti. Açılışın hayırlı olmasını dileyen Wılson havanın da güzel olmasını diledi.

Belediye Başkanı Burhan Yenigün de yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, Akdamar Kilisesi'nin ilin turizminin gelişimine önemli rol oynacağını söyledi. Yenigün, Vangölü kirliliği ve ilde yapılan çalışmalar hakkında Wılson'a bilgiler verdi.

Bir gazetecinin 'Sözde Ermeni Soykırımı Yasa tasarısı hakkındaki görüşleriniz ve bakış açınız nedir' sorusu üzerine Wılson, şöyle konuştu;

"Ne olacağını söylemek zor. Sizin için önemli olan şunu anlamanızı istiyorum. ABD Başkanı George W. Bush ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'nin tasarıya karşı olduğunu bildirmek isterim. Hem idare hem de Dışişleri Bakanlığı bu tasarının geçmemesi için ellerinde gelen çabayı göstermektedirler. Burada önemli dostumuz Türkiye ile ilişkilerimize gelince, bunun ilişkilerimize hizmet edeceğine de inanıyoruz. Şimdi konunun gündeme gelmesinin nedeni de bildiğiniz gibi kongrede bir başka parti çoğunlukta. O nedenle onlarda bu sefer tasarının geçeceğini ümit etmektedirler. Ama ben inanıyorum ki geçmeyecek. ABD Türkiye ile olan dostluğuna ve ittifakına çok daha fazla önem vermektedir" şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaret sonrası günün anısına Belediye Başkanı Yenigün tarafından ABD Adana Konsolosu Andrew C. Wılson'a Van balı ile Van kedisi fotoğrafı bunulan tablo hediye edildi.

(SER-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title