Haberler

"Usulsüzlükler Ölümsüz Olduğunu Sanan İnsanlar Tarafından Yapılır"

Güncelleme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Finansal Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEFIS) tarafından, öğrencilerin iş dünyasını tanımaları amacıyla düzenlenen "Vizyoner Yöneticiler Seminer Programı" dizisinin bu yılki son konuğu Dr. Fraud Suistimal İnceleme ve Danışmanlık CEO'su Manolya Balcı oldu

BİLGİ Finansal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Vizyoner Yöneticiler Seminer Programı" serisinin son konuğu Dr. Fraud Suistimal İnceleme ve Danışmanlık CEO'su Manolya Balcı, finansal suistimaller ile ilgili bilgi verdiği "Spiritüel CEO'lar" başlıklı konuşmasında geleceğin yöneticilerini nelerin beklediğine ve günümüzde iş hayatında suistimallerin geldiği noktaya odaklandı.

"FARKLI İNSANLARA KUCAK AÇAN, DEĞİŞİK İŞ PROFİLLERİ KURMAYA ÇALIŞIN"

Balcı, suistimal incelemesi alanına kendisini olumsuz tecrübelerinin yönelttiğini söyledi. "Bir denetçi olarak, olumsuz tecrübelerim üzerinde düşünürken ne yapabileceğimi sorgulamaya başladım ve bu işi kurdum. Suistimal incelemenin oldukça ihtiyaç duyulan bir alan olduğunu yaşayarak gördüm. Bu tarz bir iş yapıyorsanız ruhani, spiritüel bir bakış açınız olması gerekir. Gelecekte bu yönü kuvvetli yöneticiler hem kendilerine hem de topluma faydalı olacaklar. Geleceğin yöneticilerine, farklı insanlara kucak açan, ahlaki değerlere önem veren kişilerle değişik iş profilleri kurmaya çalışmalarını öneriyorum. Spritüel bakış açınız olmadığı takdirde dünyanın yalnızca çirkin yüzüne bakarsınız" şeklinde konuştu.

Balcı, Türkiye'de son 20 yılda nüfusun yüzde 26, suç oranının ise yüzde 400 oranında arttığına dikkat çekti. Dolandırıcılığa sebep olan faktörlerin artmasının suç oranlarını yükselttiğini söyleyen Balcı; şirketlerin gelirlerinin yüzde 5'ini gözden çıkararak dolandırıcılığa ayırdıklarının altını çizdi.

Öğrencilere Francis Ford Coppola'nın Koyaanisqatsi belgeselinden American Psycho filmine; doğa ve suç istatistiklerinden Türkiye'deki suç oranlarına kadar birçok farklı alanda video ve fotoğraf gösterimleri sunan Balcı; suistimali yaratan ortamın özelliklerini örneklerle gösterdi. Balcı, "Bireylerin prensipleri olmalı. Materyalist, sadece paraya inanan insanlarla çalışmak, er ya da geç beraberinde suistimali getirir. Sadece maddi suistimal değil; farklı usulsüzlükler de ancak hiçbir prensibi olmayan, ölümsüz olduğunu düşünen kişiler tarafından yapılır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balcı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title