Haberler

Ünye'de Yeni Osb Çalışmaları

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında toplanan Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Ünye OSB'de gelinen süreçte kamulaştırma ve OSB planının hazırlanması konularını görüştü.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başkanlığında toplanan Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Ünye OSB'de gelinen süreçte kamulaştırma ve OSB planının hazırlanması konularını görüştü.

Güney başkanlığındaki OSB Yönetim Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti ilçe Başkanı Arif Ergün ve OSB Bölge Müdürü Olgun Tokaya Kaymakamlık makamında bir araya geldi.

Güney, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Ünye OSB ile ilgili bakanlıkça yer tespiti çalışmalarının tamamlandığını ve kamu yararı kararı alındığını söyledi.

Ünye'de Organize Sanayi Bölgesinin yapılması planlanan Killik Mahallesinde tespit edilen yerin 55 hektar alan olduğunu belirten Güney, "Killik Mahallemizde yaklaşık 22 parselden oluşan sahanın yaklaşık 16 parseli şahıslara ait gayrimenkullerden oluşmakta. Diğer parseller ise Kara yolları Maliye Hazinesinin arazilerinden oluşuyor." dedi.

Vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde kamulaştırma bedellerini tespit ettiklerini belirten Güney, şunları söyledi:

"OSB yönetimi kurulup, başta kıymet takdirleri yapılıp akabinde de hızlı bir şekilde kamulaştırma işlemlerini yürütmek üzere Ünye Belediyesi ile protokol yapılmış ve kamulaştırma yetkisi Belediye ye devredilmiştir. Bizler mevcut sahada şahıslara ait parsellerin parsel büyüklükleri, iştirak halindeki maliklerin adres ve telefon bilgilerini temin edip kamulaştırma çalışmalarına altlık oluşturduk. Kıymet takdir komisyonumuzda vatandaşı mağdur etmeyecek, kamuoyu vicdanını da rahatsız etmeyecek hak ve nispet çerçevesinde bedelleri tespit edip; kamulaştırma işlemlerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için vatandaşımızla anlaşarak bu aşamayı geçip, planlama aşamasına geçmeyi hedefliyoruz."

Güney, çalışmaları vatandaşların da sahiplenmesi ile paydaşların yakın işbirliği içerisinde en hızlı ve sağlıklı şekilde tamamlanacağını vurgulayarak, "Bu şekilde OSB'nin Ünye ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biri Ünye OSB olmak üzere Ordu'ya 3 OSB'nin yatırım programına alınmasında ve kazandırılmasında büyük çabası ve desteği olan Başbakan yardımcımız Numan Kurtulmuş ve bizi göreve nasip eden müteşebbis heyetimize ve Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Ahmet Çamyar AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title