Haberler

Unutulmuş Yemek Kültürümüz Gün Işığına Çıkıyor

Güncelleme:

Çeşitli Kurslar Açan Niğde Belediyesi İŞ-KUR İşbirliği İle Açtığı Aşçılık Kursuna Devam Ediyor.

Aşçılık kursunu ziyaret eden Başkan Akdoğan; Niğde Belediyesi olarak çeşitli alanlarda İŞ-KUR ile ortak projeler uygulamaya devam ediyoruz. Aşçılık projesi bunlardan bir tanesi.

Bu proje bugüne kadar Niğde de hiç uygulanmadı. Aşçılık önemli bir meslek. Niğdeli hemşerilerimizden bu yönde gelen talepleri değerlendirdik ve bu kursu açtık. Kursiyerlerimiz 272 saat kursa tabi tutulduktan sonra sertifika alacaklar. Bu imkanları belediye olarak biz halkımıza sağlamaya devam edeceğiz.

Aşçılık kursundan ayrı olarak, Ebru, Takı Tasarım ve Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kurslarımızda devam ediyor. Niğde ile özdeşleşecek bir yemek kültürü geliştirmek yada, geçmişte var olan ancak unutulmuş bir yemek çeşidini günümüze aktarmak için atılacak adımın Niğde için kazanım olacağını düşünüyorum. Geçmişte baktığımız bir çok yemek kültürleri de bugün unutulmuş unutulmaya yüz tutmuş" şeklinde konuştu.

Aşçılık kursu eğitmeni Aşçı Halil Bayındır; "272 saat kurs bitiminde daha başarılı daha sağlıklı, daha hijyenik yemek yapacaklarına inanıyoruz. Bu kurs sonunda kursiyerlerimiz daha farklı bir lezzet içinde sunum yapabilecekler. Dileğimiz kurs sonunda iyi bir çalışma ortamını yakalamaktır. Belediye Başkanımıza sağladığı imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title