Haberler

"Üniversitelerarası İşbirliği Programı" Toplantısı

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr."Türkiye'de okullaşma oranı bir önceki yılın verilerine göre yüzde 70'i aştı."

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay,

"Türkiye'de okullaşma oranı bir önceki yılın verilerine göre yüzde 70'i aştı. Bu yıl, rakamın yüzde 75'lere ulaşmasını bekliyoruz. Bu önemlidir" dedi.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Üniversitelerarası İşbirliği Programı (ÜNİP) toplantısı, çok sayıda üniversiteden rektör, rektör yardımcısı ve öğretim üyelerinin katılımıyla başladı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Günay, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı konularda çok büyük atılımlar yaptığını, özellikle 1990'dan sonra iletişim ve bilişim alanlarında ortaya çıkan gelişmelerin, başta eğitim sistemi olmak üzere, birçok konuyu yerinden oynattığını ifade etti.

Söz konusu gelişmelerle, özellikle açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemlerinin yaygınlaştığını vurgulayan Günay, iletişim ve bilişimdeki gelişmelerin eğitime yansımasının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk üniversitesinin İstanbul Üniversitesi olduğunu anımsatan Günay, 2006 yılına kadar ülke genelinde 76 üniversite kurulduğunu, şu anda ise üniversite sayısının 168'e yükseldiğini, bunun olağanüstü bir gelişme olduğunu belirtti.

Üniversiteler kurulurken bazı çevrelerin olumsuz eleştirdiğini dile getiren Günay, "Mükemmellik bir süreç işidir. Bir çocuğun ana rahmine düşmesi, dünyaya gelmesi ve olgunlaşması süreçlerine benzer bu konu. Önce üniversiteyi kurarsınız, sonra da eksikliklerini tamamlayarak ilerlersiniz. Bu, dünyanın her yerinde böyledir" diye konuştu.

-"Türkiye'de okullaşma oranı yüzde 70'i aştı"-

Türkiye'de okullaşma oranının yüzde 70'in üzerine çıktığını belirten Günay, şunları kaydetti:

"Türkiye'de okullaşma oranı bir önceki yılın verilerine göre yüzde 70'i aştı. Bu yıl, rakamın yüzde 75'lere ulaşmasını bekliyoruz. Bu önemlidir. Çünkü özellikle yükseköğretimde okullaşmanın yüzde 45-50 seviyesine gelmesi, Batı toplumlarında, o ülkenin artık bilim ve teknoloji üretecek bir seviyeye geldiğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Türkiye'de, yüksek öğretimde, okullaşma oranı 2011 itibarıyla yüzde 33. Türkiye'nin çağını yakalayabilmesi için yüksek öğretimde okullaşma oranını Batı seviyesine çıkarmak zorundadır."

Üniversitelerin önlerine hedef koyarak ilerlemesi gerektiğini ifade eden Günay, uluslararasılaşmanın önemli olduğunu belirterek, "Üniversiteler fark yaratacak işlere önem vermelidirler. Ses getirici, uluslararası işler yapmamız lazım artık" dedi.

Günay, Türkiye'de yabancı öğrenci sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çekti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da 21. yüzyılın başından itibaren dünyanın bilgi toplumuna dönüştüğünü ifade ederek, söz konusu değişim ve gelişimin, bilginin üretilmesi, kullanılması ve paylaşılmasından birinci derecede sorumlu tutulan üniversitelerden beklentileri artırdığını vurguladı.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Durmuş Günay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title