Haberler

Ümraniye'de Sünnet ve Okuma Yazma Şenliği

Ümraniye Belediyesi Tarafından Bu Yıl 15.'si Düzenlenen Tantavi Festivali Kapsamında 2 Bin Çocuk Sünnet Ettirilecek. Şenlik Kapsamında Açık Hava Okuma Yazma Kursu ve Çeşitli Etkinlikler Düzenleniyor.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 15.'si düzenlenen Tantavi Festivali kapsamında 2 bin çocuk sünnet ettirilecek. Şenlik kapsamında açık hava okuma yazma kursu ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Ümraniye geleneksel Tantavi Festivali'nin bu yıl 15.'si düzenlendi. Festival etkinliklerine Kaymakam Mehmet Ali Yıldırım ile birlikte start veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, etkinliklere bu yıl açık hava okuma yazma kursunun da eklendiğini söyledi. Tantavi Parkı içerisinde Açık Hava Okulu'nun açılışını Ümraniye Kaymakamı M.Ali Yıldırım ile birlikte yapan Hasan Can, günümüz şartlarında okuma-yazma bilmeyen insanlara yardımcı olmak gerektiğini belerterek, "Amacımız başlatılan okuma yazma seferberliğine destek olmak. Ülkemiz çağdaş dünyada önemli adımlar atıyor. Ama hala okuma bilmeyen insanlarımız var. Duyarlı olan bütün birimlerin ellerinden geleni yapması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşlerinin himayesinde devam eden okuma yazma seferberliğine bizde bir katkı sağlamak istedik. Yaptığımız bu sınıflarda İnşallah insanlarımız okuma-yazma öğrenmiş olarak çıkacaklar" dedi.

Festival kapsamında sünnet olmaya gelen 2 bin çocuk da eğlenceli saatler geçirdi.

(UÖ-ÖFA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title