Haberler

Ümraniye Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu'na Meydan Okudu: Bizde Asgari Ücret 3 Bin 340 Lira Olacak

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nun "CHP'li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 lira olacak" şeklindeki çıkışını hayretle karşıladığını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Ümraniye Belediyesi'nde en düşük ücret 3 bin 340 lira olacak" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "2019 yılı için ücretlerde farklı bir öngörümüz var. 2019'da artırım yüzde 43 değil, en düşük ücret asgari ücretin yüzde 55 fazlası olacak. Bu da asgari geçim indirimiyle beraber yaklaşık 3 bin 340 lira gibi bir rakama denk geliyor." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNİ HAYRETLE KARŞILAMIŞ

Can, Ümraniye Belediye Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 Ocak'tan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2 bin 200 lira olacağını açıklamasını hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun incelemeden ve araştırmadan sarf ettiği sözleri hayretle karşıladığını söyleyen Can, "Ümraniye Belediyesi olarak 2005 yılından bu yana resmi asgari ücretin yüzde 60-70 üstünde uygulamaya başladık. O zaman 350 lira civarındaydı asgari ücret. En düşük ücreti 500 liranın üzerinde bir rakama ulaştırdık." diye konuştu.

Ümraniye Belediyesi'nde En Düşük Ücret 3 Bin 340 Lira Olacak'Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can

"BİN 600 LİRA ÜCRET ÖDEMİYORUZ HİÇ"

Taşeron ihalelerini yaparken, şartnameye işçiye ne ücret ödeneceğini yazdıklarını aktaran Can, çalışanların her türlü imkanlarını ve haklarını şartnamede belirttiklerini dile getirdi. Hasan Can, 15 yıldır Ümraniye Belediyesi'nde en düşük ücretin resmi asgari ücretin en az yüzde 50-60 üstünde olduğuna işaret ederek, "2018 itibarıyla asgari ücret bin 603 lira. Bizde en düşük rakam 2 bin 502 lira. Yani yüzde 43 fazlası. Bizde 2 bin 502 liradan daha az ücret alan eleman yok. Bin 600 lira ücret ödemiyoruz hiç. Derece derece, vasıflarına ve tahsillerine göre bu ücret yükseliyor. 2018 itibarıyla yüzde 43 ile yüzde 178 artırım yaparak, asgari ücreti uyguluyoruz. 4 bin 488 lira ücret alan, bu şekilde taşerondan geçmiş çalışanlarımız da var." ifadelerini kullandı.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU'NA 'GÜNAYDIN' DİYORUM"

Taşeron işçilerden belediye şirketi bünyesinde hizmet aldıklarını aktaran Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "2019 yılı için ücretlerde farklı bir öngörümüz var. 2019'da artırım yüzde 43 değil, en düşük ücret asgari ücretin yüzde 55 fazlası olacak. Belediye şirketimizin en düşük ücret alan işçisi, asgari ücretin yüzde 55 üstünde maaş alacak. Bu da asgari geçim indirimiyle beraber yaklaşık 3 bin 340 lira gibi bir rakama denk geliyor. Aynı şekilde mühendis kadrosunda çeşitli hizmetlerde bulunan kardeşlerimiz var belediye şirketi bünyesinde. En yüksek maaş alacak olanlar da asgari ücreti yüzde 175 artırarak, yani 5 bin 441 liraya kadar varan maaşlar vereceğiz. 15 yıl boyunca müteahhitler bünyesinde çalışan işçilerimizin ücretlerinden bir lira dahi kesilmesin diye de maaşların banka kanalıyla gününde ödenmesi şartını getirdik. Her türlü sosyal haklarını veren bir belediyeyiz. Sayın Kılıçdaroğlu'na 'günaydın' diyorum."

Başkan Can, asgari ücrette yüzde 50, 60, 70'e varan artış yaparak, ücret ödeme politikasını ihale şartnamesine ilk koyan belediyelerden olduklarını belirterek, 15 yıl boyunca özellikle İstanbul'da birçok AK Partili belediyenin de bu uygulamayı gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hasan Can Ümraniye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Kütahya,lıMobil-IOS:

İyi güzelde kardeşim asğari ücret ve bağkur ile SSK emeklilerini geliri ne olacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title