Haberler

"Umarız Anayasa Değişikliğini Konsensüsle Aşarız"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Anayasa Değişikliği Konusunda Bir Hazırlıkları Bulunduğunu, Bunu TBMM'ye Sunacaklarını Belirterek, 'Temennimiz Odur Ki Güzel Bir Konsensüs ile Bunu Aşarız' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği konusunda bir hazırlıkları bulunduğunu, bunu TBMM'ye sunacaklarını belirterek, ''Parlamentodaki siyasi partilerle de arkadaşlarımız görüşecekler. Temennimiz odur ki güzel bir konsensüs ile bunu aşarız'' dedi.

Başbakan Erdoğan ve İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, İsveç'in dönem başkanlığında Türkiye'yi neler beklediğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''İsveç'in dönem başkanlığında özellikle bizim beklentimiz şu, şu ana kadar malum müzakereler devam ediyor. Fasılların açılması noktasında bir rutin var. 2, 2, 2... Sayın Başbakan'a da söyledim. Temennim odur ki İsveç'in dönem başkanlığında bu rutin bozarız diyorum. Artık bu 2, şöyle bir değişiversin. Bunu bekliyoruz.

Özellikle de Avrupa'daki, Türkler'in dostları grubunun lideri olarak bu temennimiz herhalde normaldir, bu beklentimiz normaldir. Onun için derslerimizi daha iyi çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla bunların yoğun bir şekilde hazırlıklarını yapalım, tarama süreci de bu arada bitirilmiş olsun ve İsveç'in dönem başkanlığında da önlerine bunları başarılı bir şekilde koyalım istiyoruz.''

Bir gazetecinin, ''Reform sürecinden bahsedildi. Anayasa değişiklikleri de bu reform sürecinin bir parçası olacak tabii. Meclis Başkanı ile bir görüşmeniz oldu. Ne zaman harekete geçilecek ve kapsamı nedir?'' sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''Değerli arkadaşlar bu konu, biliyorsunuz bizim bir hazırlığımız var. Bu hazırlığımızı da bizler parlamentoya sunacağız. Bunların içerisinde aslında ülkemizde de tüm sivil toplum örgütlerinin yakından ilgilendiği konular var, AB ile ilintili olan konular var -ki bunlardan bir tanesi bireysel başvuru hakkı, bir diğeri Ombudsmanlık konusu, bir diğeri siyasi partiler kanunu, bir diğeri seçim yasası- ve bununla ilgili hazırlıklarımızı sunacağız ve çalışmalarımız var.

Tabii bu konuyla ile ilgili olarak parlamentodaki siyasi partilerle de arkadaşlarımız bu konuları ayrıca görüşecekler. Temennimiz odur ki güzel bir konsensüs ile bunu aşarız.

Düzeltilmesi gereken neler varsa bunları da birlikte görüşür, düzeltir, ona göre adımları atarız diyorum. Çünkü bu, toplumun da geniş tabana yayılan bir talebidir. Bu talep cevabını bulsun istiyoruz.''

Erdoğan, Kıbrıs'taki barış süreciyle ilgili olarak ''Pazar günü yapılan seçimi kazanan Ulusal Birlik Partisi de bu süreci destekleyeceğini açıklıyor. İnanıyorum ki kararlı bir şekilde bu sürece verilecek olan destekle adil, kalıcı, kapsamlı bir çözüme, bu yılın sonuna kadar kavuşulması bizim de arzumuzdur. Bunu da temin ederiz diyorum'' dedi.

İsveç Başbakanı Reinfeldt de ülkesinin Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek verdiğini belirterek, "AB'de Türkiye'nin dostları var" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title