Haberler

Ulusoy'dan Samsun'a Denizcilik Lisesi

Türkiye'de 14 Denizcilik Lisesi Arasında Bulunan Nedime Serap Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Törenle Açıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Müdürlüklere Genelge Gönderdiklerine Dikkat Çekerek, "Çocuklarımı Eğitim-öğretim Yılı Devam Ederken Kimse Sokağa Götürmesin" Dedi.

Türkiye'de 14 denizcilik lisesi arasında bulunan Nedime Serap Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi törenle açıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, müdürlüklere genelge gönderdiklerine dikkat çekerek, "Çocuklarımı eğitim-öğretim yılı devam ederken kimse sokağa götürmesin" dedi.

Tekkeköy ilçesi Selyeri mevkisinde 51 bin metrekare alan üzerinde DSİ'ye ait binaların Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisi sonrası, iş adamı Yılmaz Ulusoy tarafından bakım ve onarımı tamamlandı. Teknik donamının oluşturulmasının ardından Nedime Serap Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi olarak eğitime kazandırılan okulun açılışını, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Birnur Şahinoğlu ve Ahmet Yeni

ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iş adamı Yılmaz Ulusoy ve eşi Nedime Serap Ulusoy ile çok sayıda davetli yaptı. Yılmaz Ulusoy'un 38 yıllık eşi Nedime Serap Ulusoy adına yaptırdığı okulun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'deki son gelişmelere değindi.

Meydana gelen terör olayları hakkında görüşünü dile getiren Bakan Çelik, denizcilik sektöründe büyük gelişmeler yaşandığını, dünyada önde gelen ülkeler arasına girdiklerini ama ara eleman sıkıntısı olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin karşısında bulunduğu terör belasının sebebi budur. Türkiye pistin ucuna kadar gitmiş kalkmak üzere olan uçak konumundadır. Türkiye ne zaman bu duruma gelse, hakim olan güçler Türkiye'nin başına birilerini piyon olarak kullanarak çorap örüyor" görüşünü belirtti.

"Bizim ne olmamızı ne de ölmemizi istiyorlar" diyerek art niyetli dış güçlerin uygulamasına dikkat çeken Bakan Çelik, "Biz bu tuzağa gelmeyeceğiz. Bölücülük yaparak bu memleketin insanını birbirlerini düşürenleri Allah bin kere kahretsin. Bu ülke insanını birbirine düşman yapmak için özel gayret içerisinde olanların tuzağına düşülmemeli. Terör örgütünün esas amacı, Türkiye'de kardeş kavgası oluşturmak. Gerilim, kaos ortamı hoşlarına gidiyor. Bakanlık olarak bir genelge yayınladım. Tepkilerimizi bize

yakışan olgunluk ve metanetle koyacağız. Çocuklarımız eğitim-öğretim yılı devam ederken kimse sokağa götürmesin. Bundan bir şey elde edemeyiz. Geniş katılımlı değişik organizasyonlar olur, toplu bir biçimde gerginlik ve gerilime yol açmayacak şeklinde yapmalı" diye konuştu.

Türkiye'nin sahip olduğu genç ve dinamik konumuyla dünyanın parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Çelik, "Siyasi istikrar, ekonomik istikrara dönmüştür. Biz başımıza gelen felaketleri kendi dışımızdaki unsurlara havale ederek kendimizi sorumluluktan kurtaran bir kolaycılığa da kaçmayacağız. Hijyenik ortamları sağlamazsanız, çünkü mikroplar sizi hasta eder. Mikrop mikropluğunu yapacak, biz üzerimize düşeni yapacağız. Biz yolumuza devam edeceğiz. Küçük arızalar bizi yolumuzdan döndüremeyecek. Biz ulvi ve

önemli bir görevde yürürken, bize birileri çelme atabilirler. Ama bu millet her düşüşten sonra kalkmasını bilmiştir" şeklinde konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, arkada bir eser bırakabilenin asıl zengin insan olduğuna işaret etti. Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyasında Türkiye'de 4.5 yılda 115 bin derslik yapıldığını kaydetti. "Atatürkçülüğü vermeyiz, en fazla Atatürkçü biziz. Çünkü işimizi en iyi yapıyoruz, onun verdiği talimatı yerine getirmeye çalışıyoruz" diyen Özak, denizcilik sektörüyle ilgili şunları söyledi:

"Denizcilik sektörü dünyada büyük önem kazandı. Denizciliğe çok önem veriyoruz. Büyük potansiyelimizden daha çok yararlanmalıyız. Teşvikler yatırımlar artırıldı, tersane sayısı 37'den 120'e ulaştı. Türk bayraklı gemilerin itibarı arttı. Dünya gemi inşaatında 23. sıradan 8. sıraya, ticaret filosunda 21'den 13 sıraya çıktık."

28 yıllık eşi adına okul yaptıran Yılmaz Ulusoy ise 14 denizcilik meslek lisenin bulunduğunu, 6 yıl içerisinde sektörün büyük aşama kaydettiğini ama denizciliğinin yetişmiş elemanı olmadığını dile getirdi. Yetişmiş elemanı iş adamları olarak kendilerinin yetiştireceğini, her şeyin devletten beklemenin yanlış olduğunu söyleyen Ulusoy, zorunlu eğitimin 15 yıla çıkarılmasının gerekliliğini savundu. Eğitim, kültür ve sanat yönü tamamlanmazsa muasır medeniyetler seviyesine ulaşılamayacağını vurgulayan Ulusoy,

"Meslek liseleri artırılmalı. Lise mezunlarının çoğu iş bulamıyor, hepsi üniversiteye de giremiyor. Üniversiteyi bittirenlerin çoğu iş bulamıyor ama meslek lisesi mezunları altın bilezik kollarında iş buluyorlar" diye konuştu.

Eşinin hayat sürecinde önemli yeri olduğunu ve her konuda desteğini gördüğünü ifade eden Ulusoy, 25 Mayıs 1969'da eşinin doğum gününde evlendiklerini, 25 Ekim'de ise hediyesinin verdiğini, yeni okullar yapacaklarını sözlerine ekledi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da törende birer konuşma yaptı. Bakan Çelik ve Özak, işadamı Yılmaz Ulusoy'a gümüş plaket, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise Nedime Serap Ulusoy'a yine gümüş plaket takdim etti.

Nedime Serap Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, 20 Nisan 2007 yılında yapılan protokolle 51 bin metrekarelik alan üzerindeki binaların bakım ve onarımları yapılarak 24 derslik okul binası, 3 laboratuar, atölye binaları, 8 lojman olarak hizmete hazırlandı. 202 erkek 12 kız öğrenci kapasiteli pansiyonu bulunan okulda şuan, denizcilik alanı makine zabitliği dalında 101, çelik gemi inşa dalında 82 öğrenci eğitim görüyor.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title