Haberler

Uluslararası Bale Festivali Başladı

Devlet Opera Ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün Organizasyonu Ve Bodrum Belediyesi'nin Desteğiyle Bu Yıl 4'üncüsü Düzenlenen 'Uluslararası Bale Festivali'nin Açılışını Carlos Acosta Ve Grubu Carlos Acosta's Tocororo A Cuban Tale Yaptı. 'Bir Küba Hikayesi' Olarak Adlandırılan 'Tocororo' Adlı Oyun Beğen...

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü`nün organizasyonu ve Bodrum Belediyesi`nin desteğiyle bu yıl 4`üncüsü düzenlenen `Uluslararası Bale Festivali`nin açılışını Carlos Acosta ve grubu Carlos Acosta`s Tocororo A Cuban Tale yaptı. `Bir Küba hikayesi` olarak adlandırılan `Tocororo` adlı oyun beğenildi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü organizasyonuyla, tarihi Bodrum Kalesi`nin ev sahipliği yaptığı ve Bodrum Belediyesi`nin destek verdiği 4`üncü `Bodrum Uluslararası Bale Festivali`nin açılış temsilini Küba`nın ünlü dansçısı, aynı zamanda İngiltere Kraliyet Balesi`nin baş dansçısı Carlos Acosta ve grubu Carlos Acosta`s Tocororo A Cuban Tale yaptı. Carlos Acosta`nın gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı oyunu, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Muğla Valisi Temel Koçaklar, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Meriç Sümen Kanan ve yaklaşık 3 bin sanatsever izledi.

Genel yönetmenliğini, koreograf ve oratoryosunu Carlos Acosta`nın yaptığı oyunda, ünlü Kübalı dansçı kendi yaşamını sahneye koydu. Küba`da doğan Carlos Acosta babasının ısrarıyla boş vakitlerini dans ederek değerlendirmeye başladı. Dans etmeye 10 yaşında başlayan Carlos Acosta, `Bir Küba Hikayesi` olarak adlandırılan `Tocororo` ile sahneye çıktı.

Kalabalık dansçı gurubuyla, izleyenleri kendisine hayran bırakan sanatçı eserini canlı müzik eşliğinde gerçekleştirildi. Bas, vurmalı çalgılar, tuşlu çalgılar, bata ve tumbadoranın çalındığı oyunda Carlos Acosta`nın dışında, 12 dansçı performanslarını sergiledi.

Bu ayın sonuna kadar sürecek olan `4`üncü Bodrum Uluslararası Bale Festivali`nde 16 Ağustos`ta Oytun Turfanda`yı Anma Gecesi`nde, `Bebek`, `Yoz Döngü` ve `Hürrem Sultan` isimli oyunlar sahnelenecek. 19 Ağustos tarihinde `Yıldızlar Gecesi`, 21 Ağustos`ta `Patara Quartet`, 27 Ağustos`ta `İlkbahar Tangosu`, 30-31 Ağustos`ta `Trockadero` isimli oyunlar tarihi Bodrum Kalesi`nde sahnelenecek.

(Haber: Sezer Şahindaş)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title