Haberler

Uefa B Lisans Kursiyerleri Çalışmalarına Başladı

İstanbul(dha)- 12-23 Temmuz 2006 Tarihleri Arasında Tff Ar-peg Koordinatörlüğü Tarafından Belirlenen Eğitim Kadrosuna Yönelik Düzenlenen Uefa B Lisans Kursu'na Katılan 19 Kursiyer, Tff Riva Tesisleri'nde Uefa'dan Gelen Yetkililer Gözetimi Altında Çalışmalara Başladılar.

İSTANBUL(DHA)- 12-23 Temmuz 2006 tarihleri arasında TFF AR-PEG Koordinatörlüğü tarafından belirlenen eğitim kadrosuna yönelik düzenlenen UEFA B Lisans Kursu`na katılan 19 kursiyer, TFF Riva Tesisleri`nde UEFA`dan gelen yetkililer gözetimi altında çalışmalara başladılar.

UEFA JIRA Konvansiyonu kapsamında düzenlenen bu etkinliğe JIRA Komisyonu`ndan Howard Wilkinson ve Michael Hennigan ile UEFA`dan Zdenek Sivek katıldı.

UEFA B Lisans Kursu`na katılanların listesi şöyle:

Kamuran Yavuz, Teoman Yamanlar, Prof. Dr. Çetin İşleğen, Prof. Dr. Mustafa F.Acar, Müfit Erkasap, Oğuz Çetin, Necat Gürpınar, Metin Tekin, Tolunay Kafkas, Ömer Kaner, Esat Öztop, Ercüment Coşkundere, Gökhan Geylani, Abdullah Tanyolaç, Atilla Yüce, Muammer Birdal, Osman Göngen, Emrah Bayraktar, Özcan Bizati.

B Lisansı`nın alınmasının ardından Türkiye`nin UEFA A Lisans Kursu için başvuru hakkı doğacak. Bu kursun tarihi ise Şubat 2007 olarak öngörülüyor. UEFA A Lisansı`nın alınmasından sonra ise asıl hedef olan UEFA Pro Lisansı için başvuruda bulunulacak. Yeni lisanslar alındıkça, önceki kurs mezunlarına yenileme adına 40-60 saat arası güncelleme programları uygulanacak. Antrenörlüğe yeni başlayan ve Avrupa hedefi olan her antrenör, UEFA B kursundan başlamak zorunda olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title