Haberler

Ücretsiz Göz Muayenesine Yoğun İlgi

Çorum'da, Dünya Göz Hastanesi Mobil Kliniği'nde Başlayan Göz Taramasına İlk Gün Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi.

Çorum'da, Dünya Göz Hastanesi Mobil Kliniği'nde başlayan göz taramasına ilk gün vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çorum Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Dünya Göz Hastanesi'ne ait Mobil TIR, 28 Ekim-1 Eylül tarihleri arasında Hürriyet Meydanı'nda 5 gün boyunca 12.00-24.00 saatleri arasında ücretsiz göz taraması yapacak. Göz taramasının ilk gününde mobil klinikte incelemelerde bulunan Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, göz taramasından geçti. Ardından Çorumlu basın mensupları da göz taramasından geçerken, Çorumlu basın mensuplarının gözleri genel olarak sağlam çıktı.

Mobil Klinik Sorumlusu Selçuk Eken, 2 mobil araçla Türkiye genelinde 81 ilde ücretsiz göz taraması hizmeti verdiklerini belirterek, "Bir TIR'ımız şuanda Trakya'da, ikinci TIR'ımız ise Çorum'da başlayarak İç Anadolu'daki 5 ili dolaşacak. Diğer iller 5'er gün, hizmet verilecek. Sosyal Sorumluluk Projesi adı altında 3. yılını bitirdiğimiz bu mobil kliniklerde yaklaşık 1 milyon göz baktık. Çorum'da da yaklaşık günde 150-200 kişi civarında bakacağız. Ve hedefimiz Çorum'da en az 800 kişinin göz taramasını

yapmak " dedi.

Selçuk Eken, tedavide kişinin sağlık güvencesinin olmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Sağlık güvencesi olmayanları Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz destekleyecek. Burada yaptığımız kontrollerden sonra ayrıca İstanbul'a gidecek, sağlık güvencesi olan hastalardan ise hastanemizde fark almayacağız" diye konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise Çorum'da imkanı olmayan vatandaşların göz taramalarını yaptırmak amacıyla, Dünya Göz Hastanesi Mobil Kliniği'ni Çorum'a getirdik. Ameliyat olması gereken vatandaşlarımız, belediyenin sağlayacağı otobüs ile İstanbul'a gönderilecek ve tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanacak" dedi.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title