Haberler

Üç Çocuğuyla Yaşam Mücadelesi Veren Genç Anneye Yardım Eli

Tekirdağ'da Biri Engelli 3 Çocuğuyla Birlikte Yaşam Mücadelesi Veren Sibel Çiftçi, Yardım Elinin Uzanmasıyla Hayalini Kurduğu Eve Kavuştu. Kullanılmaz Ahşap Binadan, Üç Odalı Bir Daireye Yerleştirilen Genç Kadın, "Her Yağmurda İnsanlar Dışarıda, Bense Evimde Islanıyordum. Sevinçten Çığlık Attım. Çocuklarımın Geleceği İçin Çok Mutluyum" Dedi.

Tekirdağ'da biri engelli 3 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Sibel Çiftçi, yardım elinin uzanmasıyla hayalini kurduğu eve kavuştu. Kullanılmaz ahşap binadan, üç odalı bir daireye yerleştirilen genç kadın, "Her yağmurda insanlar dışarıda, bense evimde ıslanıyordum. Sevinçten çığlık attım. Çocuklarımın geleceği için çok mutluyum" dedi.

Tekirdağ'da bir süre önce alkollü eşinin şiddetine mazur kaldığı iddia edilen Sibel Çiftçi (28), mahkemeye başvurarak eşinden davacı oldu. Erken doğum nedeniyle görme ve zihinsel engelli olan Damla (2), gelecek yıl okula başlayacak Mustafa (6) ve 1. sınıf öğrencisi Elif'i (9) de yanına alarak evi terk eden genç kadın, ahşap bir binada yaşam savaşı vermeye başladı. Sibel Çiftçi'ye şiddet uyguladığı öne sürülen eşi ise 2.5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haftalardır komşularının yardımı ile hayatta kalmaya çalışan Sibel Çiftçi, havaların soğuması ile birlikte eski ve ahşap evinde duramaz hale geldi. Yine komşuları aracılığıyla AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na ulaşan genç kadına yardım eli gecikmedi. Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Mehmet Şık, Çiftçi ailesinin yaşadığı evi ziyaret ederek ailenin ihtiyaçlarını karşıladı. İki gün içerisinde yeni bir daireye yerleştirilen Sibel Çiftçi'nin çocukları için de Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alındı.

Evin yaşanmaz bir halde olduğunu belirten Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Mehmet Şık, Çiftçi ailesinin durumunun içler acısı olduğunu ve yardım etmek için hemen bir çalışma başlattıklarını söyledi. Şık, "Sibel'in yaşadığı yeri tespit ederek yaşam koşullarını yerinde gördük. Daha iyi yaşayabilecekleri fiziki bir alan temin ettik. Bundan sonra yaşamlarını yeni evlerinde sürdürecekler. Yalnız Çiftçi ailesi ne ilk ne son olacak. AK Parti İl Başkanlığı bu şekildeki insanlara ulaşıp daha iyi yaşamaları için

yardımlarını sürdürüyor. Elimizden geldiği kadarıyla yardım yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onların vatana, millete hayırlı evlatlar olarak yetişmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.

Kullanılmayacak durumdaki ahşap evden yeni bir daireye taşınmanın mutluluğunu yaşayan Sibel Çiftçi ise 10 yıllık evliliği boyunca hep hayalini kurduğu eve kavuştuğunu söyledi. Yardımına koşanlara teşekkür eden genç kadın, "Neredeyse bir senedir bu ahşap evde kalıyorum. Eşim ha bugün ha yarın ev tutacağım diyerek uzun süre başka bir yere taşınamadık. Biz de burada kaldık en azından kiraya vermiyoruz diye. Evin üstü başı her yer üzerimize akıyordu. Eşim geliyor, gidiyor para yok. 3 tane çocuğum var biri 2

yaşındaki görme ve zihinsel engelli, 6 yaşında bir oğlum ve 9 yaşında bir kızım var. Komşularım AK Parti'den biri ile tanıştırdı beni. İl Başkanı ve diğer yöneticiler evime geldi. Hemen bütün yardımlar gelmeye başladı. Şimdiki evim çok güzel. Şimdiye kadar öyle bir evde oturmadım. Bundan önceki evimde böyle yıkıktı. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

"HER YAĞMURDA İNSANLAR DIŞARIDA, BENSE EVİMDE ISLANIYORDUM"

Eşinin kendisini sürekli dövdüğünü anlatan genç kadın, çocuklarını daha sağlıklı bir yerde büyüteceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Yağmurlu gecelerde artık üzerine yağmur yağmayacağını ifade eden Çiftçi, "10 yıllık evliyim. Sürekli tartışıyorduk. En son bir gece çok içmişti. Çok dövmüştü beni kapıya polisler geldi. Hastaneden rapor aldık şikayetçi oldum. Sonra evi terk edip İstanbul'a gittim. Eşimde mahkemeyi takip etmemiş. Alıp götürdüler eşimi 2.5 ay ceza aldı. Bizim olayımız içki ve şiddetten

kaynaklandı. Şimdi çok mutluyum. Dün sevinçten çığlık attım. Yatak odası benim hep hayalimdi. 10 senedir evliyim hiç öyle odam olmadı. En azından çocuklarımın geleceği için çok mutluyum. Başımı kuruya attığım için çok seviyorum, çünkü her yağmurda insanlar dışarıda, ben evimde ıslanıyordum. Allah razı olsun yardım edenlerden" şeklinde konuştu.

Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Mehmet Şık ise çocukların tüm masrafları ile ihtiyaçlarının gerek parti tarafından gerekse Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanacağını söyledi. Şık, ayrıca görme ve zihinsel engelli 2 yaşındaki Damla için engelli maaşının bağlandığını da belirtti.

(EÖ-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title