Haberler

Tzob Genel Başkanı Bayraktar Açıklaması

"Sanayici bizim sırtımızdan para kazanıp yatırım üzerine yatırım yaparken ben hayvanlarımı kesime götürüyorsam bu sistemde çarpıklık var"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, süt ve etin sanayiciler tarafından hayvancılardan değerinin altında satın alındığına işaret ederek, "Bugün sanayici bizim sırtımızdan para kazanıp yatırım üzerine yatırım yaparken ben hayvanlarımı kesime götürüyorsam bu sistemde çarpıklık var" dedi.

Aydın Ziraat Odası tarafından bir restoranda düzenlenen iftara katılan Bayraktar, et ve süt üreticileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sektörde yaşanan sıkıntıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ilettiklerini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

"Bugün süt fiyatlarında sanayici 90-95 kuruşun üzerine çıkmıyor. 110 kuruş maliyeti olan bir kilogram süte sanayici 95 kuruş veriyorsa bu üretimin sürdürülebilir olması mümkün değil. Sanayicimiz tesis üzerine tesis yaparken yatırım üzerine yatırım yaparken benim üreticim de yatırım üzerine yatırım yapabilmeli. Bundan şikayetçi değiliz, elbette üretici entegrasyonunu sağlama noktasında sanayi yatırımlarına ihtiyaç var, itirazımız yok. Ama bugün sanayici bizim sırtımızdan para kazanıp yatırım üzerine yatırım yaparken ben hayvanlarımı kesime götürüyorsam bu sistemde çarpıklık var. Sayın Başbakan'a şunu söyledim, 'Bu sektörde sömürü var, lütfen bunun önüne geçin. Bu sanayicimiz acımıyor. Muhakkak surette biz ekonomik örgütleri kuruncaya kadar etimize ve sütümüze devlet olarak sahip çıkmanız lazım' dedim. Sayın Başbakan da 'doğru söylüyorsunuz' deyip talimat verdi. Et ve Süt Kurumu, Bakanlar Kurulundan çıktı. Türkiye'nin her tarafında fiyatlar hedef fiyatın altına düşmesi durumunda et ve süt kurumları piyasaya müdahale edecek, bir müdahale kurumu olarak çalışacak."

"Arazilerimizi durmadan parçalıyoruz"

Türkiye'de verimli üretim gerçekleştirmenin önündeki engellerden birinin, mevcut miras hukuku olduğunu vurgulayan Bayraktar,  "Tarımda verimliliği arttırmak için yapısal sorunları çözmemiz lazım. Bunlardan bir tanesi, arazi parçalanması. 1929 yılında İsviçre'den aldığımız medeni hukuk gereğince arazilerimizi durmadan parçalıyoruz. Türkiye'de verimli üretim yapmanın önündeki en büyük engel bu. Biz miras hukukunun değiştirilmesi noktasında Ankara'da sayın Başbakanımızla, sayın Tarım Bakanımızla ve ilgili bakanlarımızla 2 yıldır sürekli görüşüyoruz. En son sayın Başbakanımız Türkiye Ziraat Odaları Birliği ziyaretinde talimat verdi ve bakanlığımızın hazırlamış olduğu yeni miras hukuku ile ilgili kanun meclis gündemine indi. Bunu fevkalade önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Belli ürünlerin dışında yağlı tohumların biyoyakıt olarak kullanılmasını biz de doğru bulmuyoruz"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türkiye'de belli ürünlerin dışında yağlı tohumların biyoyakıt olarak kullanılmaması yönündeki kararını desteklediklerini sözlerine ekleyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bakanlığın bu konudaki tasarrufunu destekliyoruz. Çünkü Türkiye'de yağlı tohum açığı var ve Türkiye döviz ödeyerek yağlı tohumlar getiriyor. Bu aşamada belli ürünlerin dışında yağlı tohumların biyoyakıt olarak kullanılmasını biz de doğru bulmuyoruz. Bakanlık doğru yapıyor."

İftara Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ile Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı da katıldı.

Programda Bayraktar'a pazara yeni çıkmaya başlayan Aydın inciri ikram edildi. Bayraktar, iftarın ardından il ve ilçe ziraat odası yetkilileri ile koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. - Aydın

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Şemsi Bayraktar Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title