Haberler

Turob: Turizm İstanbul'a Yılda 20 Milyar Dolar Getirir

Türkiye Otelciler Birliği (Turob) Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Yılgaz, İstanbul'un Artık Marka Şehir Haline Geldiğini ve Bu Sayede Yıllık Turizm Gelirinin 20 Milyar Dolara Ulaşabileceğini Açıkladı.

Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Yılgaz, İstanbul’un artık marka şehir haline geldiğini ve bu sayede yıllık turizm gelirinin 20 milyar dolara ulaşabileceğini açıkladı.

23-25 Kasım 2007 tarihlerinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi WOW Fuar Alanı’nda gerçekleşecek TravelExtra Incentive ve Toplantı Turizm Fuarı’nın sponsorlarından da olan Antik Otel’in Genel Müdürü Yılgaz, TravelExtra için yurtdışından gelen firmalara azami ilgiyi göstereceklerini belirtti. Yılgaz, "24 saat Türk turizmi için çalışıyoruz ve TUROB olarak büyük bir heyecanla 20 milyar dolara ulaşmayı bekliyoruz" dedi. İstanbul’un turistik açıdan en büyük malzemesinin tarihi yarımada olduğunu belirten Yılgaz, şehrin gece hayatı ve alışveriş olanaklarıyla ve Kültürel etkinlikleriyle 24 saat yaşayan bir dünya şehri olduğunu vurguladı.

KONGRE ŞEHRİ: Yılgaz, İstanbul’da yapılması planlanan Kongre ve fuar merkezleri ile de eklendiğinde kongreler ve fuarlar şehri olarak da yıldızının parlayacağını belirtti. Turizmin diğer en önemli gerkeksinimin barış ve istikrar olduğunu vurgulayan Yılgaz, "Son dönemde varolan istikrarın sürmesi halinde ve İstanbul’a eklenecek yatak sayısı ile yakın gelecekte şehrimiz, inanıyorum ki New-York, Paris, Londra gibi kalış sürelerine, şöhrete ve fiyat averajına sahip olacaktır" dedi.

MİSAFİRPERVERLİK ÖDÜLÜ: Bu arada 13-15 Mayıs 2008’de Extra Fuarcılık ve Telekomünikasyon Dünyası tarafından düzenlenecek Supercom Telekomünikasyon Konferans ve Fuarı’nda Antik Otel’e de bir ödül verileceği açıklandı. Supercom için geçtiğimiz hafta İstanbul’a gelen yabancı bilimadamları Antik Otel’in inşaatı sırasında ortaya çıkan ve restore edilerek organizasyonlara hizmet eden 1.500 yıllık tarihi sarnıç Antik Cisterna’dan çok etkilendiklerini belirttiler. Bilimadamları 1500 yıllık tarihi, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet motifleri ile aynı anda yaşadıklarını ve bundan çok etkilendiklerini belirterek, Fuar’da Antik Otel’e "Yüksek Misafirperverlik" ödülü vereceklerini belirttiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title