Haberler

Türkmenistan'da 1 Mayıs Unutuldu

Türkmenistan'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlanmadı. Sscb Döneminde Herkesin Kutlaması Zorunlu Olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Türkmenistan'da Günümüzde Unutulan Bir Bayram Haline Geldi.

Türkmenistan'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlanmadı. SSCB döneminde herkesin kutlaması zorunlu olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Türkmenistan'da günümüzde unutulan bir bayram haline geldi.

Bağımsız olduktan sonra Lenin'in adına yapılan parktaki Lenin Heykeli'ni yıkmayan Türkmenler, bağımsızlıktan önce görkemli bir şekilde kutladıkları 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı artık kutlamıyor. Geçmişte haftalarca hazırlıkları yapılan ve tüm halkın katıldığı 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı yerde bugün sadece plastik pet şişe içerisine konmuş bir buket güle rastlandı. Türkmen gençleri de görkemli 1 Mayıs bayramlarını hatırlamıyor. Türkmenistan vatandaşı Cennet Nursehetova (21), 1 Mayıs ile ilgili, "Anne ve

babalarımızın anlattıklarına göre 1 Mayıs eskiden çok büyük bir bayram olarak kutlanıyormuş. Ama ben hatırlamıyorum. O zamanlar 5-6 yaşlarındaydım. Bağımsızlığı kazandıktan sonra bu bayramı kutlamıyoruz. Çünkü bu bayram bizim bayramımız değil" açıklamasında bulundu.

2 yıldır Türkmenistan'da yaşayan Türk vatandaşı Hüseyin Demirci ise, "Türkmenistan'ın bağımsızlığını kazanmadan önce, Sovyetler Birliği döneminde 1 Mayıs'ı görkemli törenlerle, Türkmenistan genelinde kutladığını duyduk. 2 yıldır Türkmenistan'dayım, 1 Mayıs ile ilgili resmi ya da gayri resmi herhangi bir kutlamaya şahit olmadım. Türkmenistan bağımsızlıktan sonra milli değerlerine daha çok sahip çıktığı için Türkmen geleneklerine göre kendi bayramlarını kutluyor. Bugün 1 Mayıs ama herhangi bir kutlama ya

da etkinlik yok. 1 Mayıs ile 5 ya da 25 Mayıs'ın Türkmenistan'a göre bir farkını görmüyorum. Hayat burada gayet normal şekilde devam ediyor. Herkes işinde, alışverişinde normal hayatını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

(MK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title