Haberler

Türkiye-suriye-mısır Gaz Boru Hattı Görüşmeleri

Mısır, Suriye ve Türkiye Arasındaki Gaz Boru Hattı Görüşmeleri Başladı. Enerji Bakanı Hilmi Güler, Mısır Petrol Bakanı Semih Fehmi ve Suriye Petrol ve Enerji Bakanı Sofian El Allav ile Proje Hakkında Görüştü.

Mısır, Suriye ve Türkiye arasındaki gaz boru hattı görüşmeleri başladı. Enerji Bakanı Hilmi Güler, Mısır Petrol Bakanı Semih Fehmi ve Suriye Petrol ve Enerji Bakanı Sofian El Allav ile proje hakkında görüştü.

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Helli Polli Sheraten Oteli'nde yapılan görüşmelere Enerji Bakanı Güler, Mısır Petrol Bakanı Fehmi ve Suriye Petrol ve Enerji Bakanı El Allav katıldı. Heyetler arasındaki görüşmelerin ana konusunu, boru hattının halen tamamlanmayan Kilis ve Suriye arasındaki 230 kilometrelik boru hattının yapımına başlanmasının oluşturduğu bildirildi. Konuyla ilgili Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Güler, toplantıda Kilis ile Suriye arasındaki 230 kilometrelik hattın yapımını görüştüklerini, projenin konsept olarak tamamlandığını, Türkiye'nin enerji alımı konusunda bu hatla birlikte yeni bir alternatife kavuşacağını söyledi. Gazın Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaşması durumunda Avrupa'nın da alternatif bir hatta kavuşacağını kaydeden Güler, Türkiye'nin bir enerji koridoru haline getirildiğini vurgulayarak, bunun sözle değil, çalışılarak yapıldığını belirtti. İran'dan alınan gaz konusunda ABD'nin çekincelerinin hatırlatılması üzerine Güler, "İran'la bizim anlaşmamız var, İran'dan gaz alıyoruz ve bu değişmeyecektir. Mısır'dan gelecek gaz hattı, piyasaya bir alternatif oluşturacaktır. Türkiye, enerji alanında gazı olmayan ancak stratejik öneme sahip önemli bir ülke haline geliyor" dedi.

Suriye Enerji ve Petrol Bakanı Allav ise, İsrail'in bu boru hattına dahil olmayacağını ve bu hattan yararlanamayacağını ifade ederek, "Filistin'in bu hattan yararlandırılması zor, fakat ilerde Irak bu sisteme dahil edilerek, Irak'tan gelen gaz bu hatla birleştirilebilir" şeklinde konuştu. Mısır Petrol Bakanı Fehmi ise, boru hattının Avrupa için önemine işaret ederek, Mısır'ın bugün birçok ülkeye gaz sattığını söyledi. Fehmi, Kıbrıs Rum kesimi üzerinden gemilerle Avrupa'ya gaz satılması konusunda, "Biz bu gaz boru hattı üzerinde değişiklik yapmayacağız. Fakat şu da bir gerçektir ki, Mısır piyasaya gaz arz eden bir ülke, talep gelirse satışta yapılabilir" ifadelerini kullandı.

(MKF-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title