Haberler

Türkiye'nin Kaçak Petrolden Yıllık Zararı 6 Milyar Dolar

AK Parti Genel İdare Kurulu (Gik) Üyesi ve Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Türkiye'nin Akaryakıt Kaçakçılığı Nedeniyle Son 2 Yılda 10.7 Milyar Dolar Zarara Uğradığını Belirterek, Dürüst Ticaret Erbabının, Devletin ve Milletin Haklarını Korumak İçin Petrol Kanunun Acilen Yasalaşması Gerektiğini Söyledi.

AK Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Türkiye'nin akaryakıt kaçakçılığı nedeniyle son 2 yılda 10.7 milyar dolar zarara uğradığını belirterek, dürüst ticaret erbabının, devletin ve milletin haklarını korumak için petrol kanunun acilen yasalaşması gerektiğini söyledi.

Akaryakıt kaçakçılığının ülkemizde uzun yıllardır süregelen ve devleti büyük zararlara uğratan bir sorun olduğunu kaydeden Öyüş, "Yaklaşık son 50 yıldır sınır boylarından ve deniz yoluyla ülkemize sokulan ve yasa dışı olduğu gibi kayıt dışı olduğu için de zararları tartışılmayacak olan kaçakçılık, son 20 senede daha organize bir şekilde yapılmaktadır. Ülkemizde önemli miktarda petrol kaçakçılığının yapıldığına ilişkin bilgiler mevcuttur. Rakamlarla ifade edilen kaçak petrol miktarı 2004 yılında 581 olayda 83 bin 111 ton, 2005 yılında 704 olayda 35 bin 217 ton, 2006 yılının ilk 3 ayında 8 bin 235 ton olarak tespit edilmiştir" diye konuştu.

Türkiye'nin akaryakıt kaçakçılığı nedeniyle son 2 yılda 10.7 milyar dolar zarara uğradığını ifade eden Öyüş, "Konunun ülke ekonomisi, sağlanamayan vergi geliri, araç sahiplerinin otomobillerine verdiği zararın yanında, barındırdığı yüksek orandaki kükürt nedeniyle de insan sağlığına ve çevreye verdiği zarar göz ardı edilmemelidir. Biz AK Parti hükümeti olarak her zaman adaletten, dürüstlükten, şeffaflıktan, eşitlikten, devletimizden ve milletimizden yana olduğumuzu ifade ettik. Petrol piyasasının işleyebilmesi için petrol kaçakçılığından kaynaklanan haksız rekabetin önlenerek, adil bir rekabet ortamının ve ürün güvenliğinin sağlanması gerektiğini inanıyoruz. Bu nedenle petrol kanununun acilen yasalaşması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

(İK-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title