Haberler

Türkiye - Lübnan Maçının Ardından

Dünya Şampiyonası öncesi Ankaralı basketbolseverlerin huzuruna çıkan A Milliler, Lübnan'ı 93-72'lik skorla mağlup etti.

Dünya Şampiyonası öncesi Ankaralı basketbolseverlerin huzuruna çıkan A Milliler, Lübnan'ı 93-72'lik skorla mağlup etti.

Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye A Milli Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, "İyi bir takıma sahibiz. Maçın genelinde iyi oynadık. Rakibimiz çok fazla direnemedi. İkinci periyotta çok iyi değildik. Dördüncü periyotta da fazla rahatladık. Bunun dışında istekli ve arzuluyduk. Bu maç bizim için ölçü değil. Bizim için önemli olan maçlar Kanada ve Arjantin ile oynayacağımız maçlar. Bu maçlar durumumuzu görmemizi sağlayacak" dedi.

Maç esnasında burnuna darbe alan Ersan'ın durumuna değinen Ene, "Ersan hastaneye gitti. Kendisini iyi hissetmeyen Hidayet'i de riske etmedik. Sinan Güler'i ise dinlendirmek adına kadroya almadık" diye konuştu.

Türkiye'nin fiziksel anlamda kendilerinden daha güçlü olduğunu vurgulayan Lübnan Antrenörü Thomas Baldwin, "Kaybettiğimiz için üzgünüz ama Türkiye'de bulunduğumuz için mutluyuz. Asya takımlarıyla birçok hazırlık maçı yaptık. Avrupa takımları ayrı bir seviyede oynuyor. Türkiye, çok güçlü olduğu için farklı kaybettik. Bizim için önemli bir tecrübe oldu. Ribaundlara konsantre olamadık. Daha iyi oynamak için üzerimizdeki pasifliği atmalıyız. Türkiye bizden fizik güç olarak daha üstündü. Daha agresif, daha arzulu oynamalıyız" ifadelerini kullandı.

Lübnan takımının oyuncusu Jean Abdel-Nour ise, "Güçlü bir takıma karşı oynadık. Savunmada yaptığımız hatalar farklı mağlubiyeti getirdi." şeklinde konuştu.

ERCAN ATA - KAMERA: UĞUR AKTEMUR - ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title