Haberler

Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık Açıklaması

10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda ülke gündemine yönelik önemli açıklamalar yapan Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık, ‘’15 Temmuz gecesi Ankara’da jete süpürge sapı atan adamı ülke bölünecek diye korkutamazsın’’ dedi.

10. Kocaeli Kitap Fuarı'nda ülke gündemine yönelik önemli açıklamalar yapan Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık, "15 Temmuz gecesi Ankara'da jete süpürge sapı atan adamı ülke bölünecek diye korkutamazsın" dedi.

Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 10. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılarak, fuarda söyleşi gerçekleştirdi. Katılımcılara Türkiye siyaseti ve Ortadoğu politikası hakkında önemli bilgiler aktaran Türkiye Gazetesi Yazarı Süleyman Özışık, "15 Temmuz gecesi Ankara'da jete süpürge sapı atan adamı ülke bölünecek diye korkutamazsın. Bu milletin genlerinde delilik var" dedi.

Kudüs ziyaretlerinde yaşadıklarını paylaşarak söyleşisine başlayan Özışık, "26 Haziran'da 500-600 kişilik bir grupla 10. kez Kudüs'e gideceğim. Oraya gidenler Türkiye'deki özgürlüğü daha iyi anlayabilir. Orada İsrail askerlerinden izin almazsanız mahallenizden bile çıkamazsınız. 2017'de utanç duvarının üzerinden atlayıp Mescidi Aksa'da namaz kılmak isteyen 2 kişi şehit oldu, 370 kişinin ayakları kırıldı. Bir Cuma namazından sonra Kudüs'te bir çarşıda çay içerken 2-3 Yahudi genci bir bezin üzerinde tepinerek, namazla dalga geçmeye kalktılar. Sonra da Mescidi Aksa'ya girmeye kalktılar" diye konuştu.

Filistin'de muazzam bir Recep Tayyip Erdoğan sevgisi, İsrail tarafında ise aynı oranda bir nefret olduğuna değinen Özışık, " Filistin'de Kudüs'te Recep Tayyip Erdoğan dokunulmazdır. 15 Temmuz darbe girişiminde yatsı namazından sonra Mescidi Aksa'nın kapıları açıldı. 'Allah'ım, Türkiye'ye yardım et' diye dua ettiler. Darbe bastırıldıktan sonra sevinen Müslümanlara, İsrail hapishanelerinde 3 gün yemek ve su verilmedi. Biz oradaki insanların tek umuduyuz. Gazze'de, Filistin'de ve dünyanın her yerinde ümmetin yıkılmaz son kalesi ve umudu olarak görülüyoruz. Tunus'ta darbe girişimi gecesi 20 bin insan aynı anda ellerinde Türk bayraklarıyla sokağa indi. Filistin'e gittiğimizde her yerde bayrağımızı görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Filistin, Türkiye'nin avlusudur" diyen Özışık, sözlerine şöyle devam etti; "ABD buradaki teröristlere neden silah yardımı yaptı? Tek amaç İsrail'e nefes alacak bir yol açmaktı. Bunun önünde engel olarak Türkiye ve İran vardı. Böyle bir orduya sahip olduğumuz için şükürler olsun. 15 Temmuz'dan sonra bu ordu Suriye'de inanılmaz bir operasyon yaptı. Bir tane sivilin canına malına zarar gelmedi. ABD'nin Irak'ta yaptıklarını hatırlayın. Afrin gibi yerde 72 savaş uçağını aynı anda kaldırdık. Türkler meydana çağırıldığında o meydana çıkar, kaçmaz. Meydana çıktığında da hedefe ulaşmadan dönmez" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Menbiç'e de Fırat'ın doğusuna da gireceğini, bu topraklardan ABD'yi Türkiye'nin göndereceğini sözlerine ekleyen Özışık, "15 Temmuz'daki millet olabilme inancını, birlik ve beraberliğimizi devam ettirmeliyiz. Erken seçim kararına Avrupa Birliği neden tepki gösterdi? ABD, Ortadoğu'da Arap Birliği adı altında YPG'lilerden bir güç oluşturmak istiyor. S-400 füzelerini alacağımız için NATO ayağa kalktı. Açlıktan nefesi kokan Yunanistan, 2 savaş gemisi kiraladı. İçte ve dışta her alanda bizi sıkıştırmaya çalışıyorlar. Yüzde 6-7 büyüme oranına rağmen dolar sürekli artıyor. Ekonomik darboğaza sürüklenmek istiyoruz. Siyasiler mecliste tartışabilir ama kuliste aralarından su sızmaz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Gazetesi Filistin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title