Haberler

Türkiye'den Easyjet'e İzin Yok

Londra-istanbul Arasında Ucuz Uçuş Yapmaya Hazırlanan İngiliz Havayolu Şirketi Easyjet, Türkiye'nin İzin Vermemesi Üzerine Sattıkları Biletleri Ve Rezervasyonları İptal Etmeye Başladı.

Londra-İstanbul arasında ucuz uçuş yapmaya hazırlanan İngiliz havayolu şirketi Easyjet, Türkiye'nin izin vermemesi üzerine sattıkları biletleri ve rezervasyonları iptal etmeye başladı.

Herhangi bir bürosu ve satış ofisi olmayan ve bu yüzden oldukça ucuz uçuşlar gerçekleştirebilen Easyjet, Türkiye ile sorun yaşıyor. Basel-İstanbul uçuşlarına 29 Mayıs'ta başlayan havayolu şirketinin, 29 Haziran'da da karşılıklı olarak Londra-İstanbul seferlerine başlaması planlanmıştı. Ancak şirketin, bu uçuş için Türkiye'den izin alamadığı bildirildi.

BBC Türkçe Servisi'nin haberine göre Easyjet şirketi, Türk yetkililerden izin alınamadığı gerekçesiyle, sattığı biletleri ve rezervasyonları iptal etmeye başladı.

Şirketten gönderilen elektronik posta mesajlarında Türkiye'nin yaptığı ikili anlaşmalar uyarınca, Easyjet'e uçuş izni vermesi gerektiği ancak bu iznin verilmemesi nedeniyle, rezervasyonlarımızı iptal edilmek zorunda kalındığı ifade edildi.

BASEL-İSTANBUL UÇUŞLARINDA SORUN YOK

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Pazarlama ve Satış Müdürü Recai Yılmaz, Easyjet'in İsviçre-İstanbul seferlerinde herhangi bir sorun yaşanmadığını, şirketin Basel'den İstanbul'a yaptığı seferlerde İngiliz şirketi olarak değil İsviçre'ye kayıtlı uçakları kullandığını söyledi. Yılmaz, Londra-İstanbul seferleri içinse yeni bir izin alınması gerektiğini belirtti.

Easyjet'in İsviçre uçuşları için de gereken iznin son dakikaya kadar bekletildiğini söyleyen Yılmaz, Londra-İstanbul seferleri için gereken ruhsatın 29 Haziran tarihine yetişip yetişmeyeceği ile ilgili olarak da "Bu konuda yetkili makam değiliz ama ben müsaade verileceğini düşünüyorum. Bize, Türkiye'nin ikili anlaşmaları çerçevesinde, Easyjet'in İstanbul'a tarifeli seferler koymasında bir sorun olmadığı bilgisi geldi" dedi.

Recai Yılmaz, Easyjet'in Türkiye seferleri konusunda yaklaşık iki yıldır çalıştıklarını ve gereken altyapının hazırlandığını söyledi. Yılmaz, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün gereken izinleri zamanında vermesi kaydıyla, 29 Haziran'da Easyjet'in karşılıklı Londra-İstanbul seferlerine başlamasının önünde hiçbir engel bulunmadığını ifade etti.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title