Haberler

Türkiye Basketbol 2. Ligi

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nin Son Haftasında Kepez Belediyespor, Uno İstanbulspor'u 80-61 Yenerek, Play- Off Maçlarına Lider Olarak Gitti. Kepez Belediyespor, Play-off Serisinin İlk Maçını Çarşamba Günü Evinde Pertevniyal ile Oynayacak.

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nin son haftasında Kepez Belediyespor, Uno İstanbulspor'u 80-61 yenerek, play- off maçlarına lider olarak gitti. Kepez Belediyespor, play-off serisinin ilk maçını Çarşamba günü evinde Pertevniyal ile oynayacak.

Kepez Belediyespor, Beko 1. Ligi'ne çıkma yolunda ilk hedefini gerçekleştirdi. Kepez Belediyespor, baştan sona üstün oynadığı maçta kendi sahasında Uno İstanbulspor'u farklı yenerek, Türkiye Basketbol 2. Ligi A Grubu'nu lider olarak bitirdi. Lider, play-off serisindeki ilk maçını, Çarşamba günü evinde Pertevniyal ile oynayacak.

Bay olması ve Adana Demirspor'un ligden çekilmesi nedeniyle 2 hafta maç oynamayan Kepez Belediyespor, ligin son haftasında Atatürk Spor Salonu'nda Uno İstanbulspor ile karşılaştı. Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz'ün de izlediği maçta, Kepez Belediyespor, yaptığı hatalar nedeniyle ilk dakikalarda sayı bulmakta zorlandı. Dış atışlarla bulduğu sayılarla Kepez Belediyespor ilk periyodu 17-9 önde bitirdi. İkinci periyoda da iyi başlayamayan, pota altında etkili olamayan Kepez Belediyespor, başa baş geçen maçın ilk yarısını 36-32 kazanmasını bildi. İkinci yarıya daha iyi başlayan Kepez Belediyespor, sert savunması, dış atışlardaki başarısı ile İstanbulspor'a kendi oyununu kabul ettirdi. 3. periyodu 57-45 alan Kepez Belediyespor, son periyotta farkı daha da açarak, rakibini 81-60 yenerek, Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi A Grubu'nu lider olarak tamamladı.

Maçı izleyen Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz de, sahaya inerek, ligi lider olarak bitiren Kepez Belediyespor idari-teknik heyeti ve basketbolcularını kutladı. Lige, 1. lig hedefiyle başladıklarını belirten Kocagöz, "Hedefin ilk ayağını lider olarak tamamladık. Aynı başarıyı play-off maçlarında da tekrarlayarak, inşallah 1. lige çıkarız. Bu başarıdan dolayı, idari kadroyu, teknik heyeti ve oyuncuları kutlarım" dedi.

Kepez Belediyespor'un Başantrenörü Gökhan Taştimur da, ligin başında hedef gösterdikleri play- offa çıkmayı başardıklarını söyledi. Kepez Belediyespor gibi oynayarak İstanbulspor'u yendiklerini belirten Taştimur, "Sakatlıklarla, salon sıkıntısıyla zorlu bir lig maratonunu lider olarak bitirdik. Oyuncularımı, her maçta yürekleriyle oynadıklarını için kutluyorum. İstanbulspor bugün çok iyi mücadele etti. İlk yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci yarı ise Kepez Belediyespor gibi oynadık. Oyunumuzu, rakibe kabul ettirdik. Play-off maçları öncesi farklı bur galibiyet alarak moral bulduk" diye konuştu.

Hedeflerinin play-off maçlarının ilki olan Pertevniyal maçını kazanmak olduğunu vurgulayan başarılı çalıştırıcı, bu maçı da alarak 1. lige bir adım daha yaklaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Play-off'ta 3 serilik maçın ilkinde Çarşamba günü saat 18.00'de Atatürk Spor Salonu'nda Pertevniyal ile karşılaşacak olan Kepez Belediyespor, Türkiye Basketbol 2. Ligi'ni, 24 maçta, 20 galibiyet, 4 yenilgi alarak 44 puanla tamamladı.

(AT-İK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title