Haberler

Türk Ordusundan Afganistan'a 1.5 Milyon Dolarlık Askeri Teçhizat Yardımı

Türk Ordusu, Afgan Ordusuna Yaklaşık 1.5 Milyon Dolar Tutarında Askeri Malzeme, Teçhizat ve Üniforma Yardımında Bulundu.

Türk ordusu, Afgan ordusuna yaklaşık 1.5 milyon dolar tutarında askeri malzeme, teçhizat ve üniforma yardımında bulundu.

Afganistan'da Türk Askeri Birliği'nin bulunduğu Doğan Kışlası'nda askerler ve komutanların katıldığı bir tören düzenlendi. Tören, iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlarken, daha sonra Türk tarafından Kurmay Albay Mehmet Yırtıcı ve Afganistan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Korgeneral Baz Muhammed Cevheri, birer konuşma yaparak iki ülke arasındaki dostluk bağlarına değinip, karşılıklı iyi dileklerde bulundular. Türkiye Cumhuriyeti Kabil Ataşesi Topçu Kurmay Albay Mehmet Yırtıcı, "Afganistan'a her türlü desteğin sağlanması, bize Atatürk tarafından vasiyet edilmiştir. Atatürk ve Amanullah Han tarafından başlatılan Türkiye ve Afganistan arasındaki yakın işbirliğini sürekli geliştirme gayreti içerisinde olacağız. Türk ve Afganlıların arasındaki ilişki, iki ayrı coğrafyada tek millet olarak tanımlamaları iki ülke arasındaki dostluğun derecesini göstermektedir. Kurtuluş Savaşı'nda Afganlı kardeşlerimizin bizlere yaptığı desteği unutmadık. Türkiye dost ve kardeş ülke Afganistan'ın güvenliği ve refahı için elinden gelen desteği göstermeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Afganistan İslam Cumhuriyeti Maddi ve Teknik Tedarik İşlerden Sorumlu Milli Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Baz Muhammed Cevheri ise, "Burada unutmamamız gereken, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştiren iki önemli etken var. Bunlardan bir tanesi, Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı yıllarında Türkiye'ye ve Türk halkına yaptığı yardım ve desteklerdir. Bunlar hem maddi hem de manevi olarak yapılmıştır. Bunun devamında da ikinci önemli etken var ki, gözardı edilemez. Bu da Türk halkının vefasıdır. Türk halkı ve Türk ordusu zor günlerinde Afgan halkını hiç yalnız bırakmadı ve hem maddi hem de manevi desteğini bizden esirgemedi" dedi. Doğan Kışlası'na dördüncü gelişi olduğunu belirten Cevheri, her gelişinde Türk halkından ve Türk ordusundan gelen yardımları görmenin kendisini son derece mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Afganistan İslam Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı Maddi Tedarik ve Temin İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı, Teknoloji ve Politik Satın Alma İkmal Başkanı Kurmay Albay Recep Ali Raşit, hibe malzemelerini devir teslim belgesini imzaladı ve Türk komutanlara el sıkıştı. Afgan yetkililer ve Türk komutanlar, gelen yardımların yerleştirildiği stantları birlikte gezerek inceledi.

(AG-NO-NO-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title