Haberler

Türk Eğitimsen'den Toplu Görüşme Tepkisi

Türkiye Kamu-sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Toplu Görüşmelerden Bir Mütabakat Metninin Çıkmamasının, Büyük Bir Beklenti İçerisinde Olan Kamu Çalışanlarını Üzdüğünü Söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, toplu görüşmelerden bir mütabakat metninin çıkmamasının, büyük bir beklenti içerisinde olan kamu çalışanlarını üzdüğünü söyledi.

Avan yaptığı açıklamada, Hükümet'in kamu işçilerine 140 YTL zam verdiğini, memurlara ise 85 ile 95 YTL arası zam önerdiğini belirterek, bu durumun çalışanlar arasında bir çifte standart ortaya koyduğunu söyledi. Avan, Kamu İşveren Kurulu'nun Hükümet adına toplu görüşmelerin başkanlığını yapan Mehmet Ali Şahin'in teklifini yok saydığını vurgulayarak, "Bugüne kadar anlaşma sağlanamayan birçok görüşme olmuştur. Ama Hükümet adına konuşan ve Toplu Görüşmelerin Başkanı olan kişinin sözü ilk defa yok

sayılmıştır. Böyle bir anlayış Devlet olmanın ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır. Hükümet'in kamu işçilerine verdiği zammı memurlara da vermesini istiyoruz. Sayın Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin, memurun kamu işçileri kadar değer görmeyi beklediğini bilmesini istiyoruz. Ülkemizin yeni gerginlikler yaşamasını asla istemiyoruz. Bakanlar Kurulu beklediğimiz oranın altında bir zam açıklarsa, her türlü eylemi meşru göreceğimizin bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kamu çalışanlarının maaşlarını 5 Ekim'de alacak olmasının bir yönüyle sevindirici olduğunu ifade eden Avan, "Bu karar, aldığı maaşla 30 gün bile geçinemeyen kamu çalışanlarına 41 gün geçinme mecburiyeti getirmiştir. Kamu çalışanlarının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının acı boyutlarını bir kere daha ortaya koymuştur. Hükümet dini bayramlarda avans olarak verdiği ücreti ikramiye şekline dönüştürmelidir" dedi. Gündemde olan Anayasa değişikliği konusuna da değinen Avan, "Yapılacak değişiklikte, memurlara

da grev-toplu sözleşme ve siyaset yapma hakkı verilmelidir. Bu haklarımız tanınarak, Türkiye'nin uluslararası platformlarda imzalamış olduğu sözleşmelerin de gereği yapılmalı ve ülkemiz, bu anlamda verdiği sözleri tutmamış olmaktan kurtulmalıdır" diye konuştu.

(TB-ST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title