Haberler

Turizmin Yeni Gözdesi; Üzümlü Mahallesi

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Üzümlü Mahallesi, sessiz, sakin ve doğanın içinde tatil yapmak isteyenlerin yeni keşfettiği turizm noktalarından biri haline geldi.

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Üzümlü Mahallesi, sessiz, sakin ve doğanın içinde tatil yapmak isteyenlerin yeni keşfettiği turizm noktalarından biri haline geldi.

Kaş'a 35, ünlü Patara Plajı'na 10, Fethiye'ye ise 90 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü Mahallesi, evlerin çatısındaki üzüm bağlarının yanı sıra çevresindeki zeytin, incir, çınar ve çam ağaçlarının oluşturduğu doğal güzellikle ilgi çekiyor. Likyalılar dönemindeki adı 'Margaz' olan ve bu adı, halen yetiştirilen Margaz üzümünden alan deniz seviyesinden 150- 250 metre yükseklikteki mahalle sessizlik, hem de doğal güzellik arayanların uğrak yeri haline geldi. Mahallede son 4 yılda 100'e yakın villa inşa edilirken, ağaçların arasına gizlenmiş villalar sakin, gözden uzak, doğanın içinde ve serin bir havada tatil yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Özellikle gurbetçiler tatil için Üzümlü Mahallesi'ni tercih ediyor. Bölgede ağustos ayı sonuna kadar tüm villalar dolu.

GÜNÜBİRLİK GEZİLER DÜZENLENİYOR

Villa turizminin yanında günübirlik Üzümlü gezileri de düzenleniyor. Cipler ve özel araçlarla gelen yerli ve yabancı turistlere margaz üzümü çatılarının, su kabaklarının altında doğal kahvaltı veriliyor. Eskiden mahallelinin kullandığı tarım ve mutfak araçlarının sergilendiği müzeler gezdiriliyor ve margaz üzümü tanıtılıyor. Üzümlü'de ailesiyle tatil yapan Sedat Işık, şöyle dedi:

"Burayı tercih etmemizin nedeni doğayla iç içe olması, şehrin gürültüsünden uzak olması. Bir kız çocuğum var. Hayvanları çok seviyor. Burada kedi ve köpeklerle oynuyor. Buranın bizim için ideal yerlerden biri olduğunu düşünüyoruz."

Fransa'dan gelen Hatice Türkan, "Buranın havası, insanı, doğası çok güzel. Huzurlu, sakin bir tatil için burayı seçtik. Herkese de tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Üzümlü'de villa kiraya veren Niyazi Tüfekçi de, "Üzümlü, yeşilliğiyle, serinliğiyle, temiz havasıyla, insanların son yıllarda tercih ettiği bir yer. Şu anda ağustos ayı sonuna kadar burada yer bulmak mümkün değil. Gelecekte de turizm açısından bir marka olmaya adayız" dedi.

- Kaşantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Üzümlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title