Haberler

Turgut Özal Tıp Merkezi Gelişiyor

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne Sudan ve Azerbaycan'dan Organ Nakli İçin Hasta Gelmesi Konusunda Olumlu Gelişmelerin Olduğu Bildirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Doğu'daki Kayıtlı 600 Siroz Hastasına Organ Nakli İçin Göreve Hazır Olduklarını Söyledi.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne Sudan ve Azerbaycan'dan organ nakli için hasta gelmesi konusunda olumlu gelişmelerin olduğu bildirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Doğu'daki kayıtlı 600 siroz hastasına organ nakli için göreve hazır olduklarını söyledi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu'da kayıtlı bulunan 600 siroz hastasının Turgut Özal Tıp Merkezi'ne yönlendirilerek karaciğer naklinin yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, bu gelişmeyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir çalışmanın başlatılacağını kaydetti.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ilk kez yabancı bir ülkeden gelen Sudanlı bir hastaya Kurban Bayramı sonrasında karaciğer naklinin yapıldığını belirten Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Sudan'dan bundan sonra çok sayıda hasta beklediklerini ifade etti.

Yılmaz, Azerbaycan'dan da organ nakli için işbirliği teklifi aldıklarını belirterek, "Bizim projelerimiz var. Bu projeler kapsamında Azerbaycan Bakü Üniversitesi ile iletişim kurduk. Orada karaciğer ve organ nakli yapılmıyor. Bir bölüm cerrah ilimize tıp merkezimize gelerek incelemeler yapacak. Onlar bizim soydaşımız. Onları da buraya yönlendireceğiz. Amaç ve ideallerimiz büyük. Böylelikle hemşehrimiz rahmetli Turgut Özal'ın istekleri de yerine gelmiş olacak" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yeni açılacak olan birimlerle ilgili olarak bilgiler de veren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, bölgeye hitap edecek düzeydeki Yanık Merkezi'nin 4-5 ay içinde, Türkiye'de ikincisi olacak olan Uyku Merkezi'nin de 2-3 ay içinde hizmete gireceğini söyledi.

Tüp Bebek Merkezi'nin de kurularak 10 aylık bir süre içerisinde hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Yılmaz, çok yakın bir zamanda böbrek nakillerine de başlayacaklarını ifade etti. Felç geçiren hastalara yönelik bir hizmetin de çalışmasını başlattıklarını söyleyen Yılmaz, Felç Merkezi ile ilgili çalışmaların yakın zamanda bitirileceğini kaydetti.

(BK-ST-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title