Haberler

Tunceli: Tunceli'nin DTP'li Belediye Başkanı'ndan Ağar'a Destek

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Yaptığı Basın Açıklamasıyla Mehmet Ağar'ı Destekledi.

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, yaptığı basın açıklamasıyla Mehmet Ağar'ı destekledi.

Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, makam odasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mehmet Ağar'ın PKK teröristleri konusunda söylediği sözleri destekledi. Erol Abdil, "Sayın Ağar'ın görüşlerini çok olumlu buluyorum ve destekliyorum. Özellikle 'Anaların acısı ayırt edilemez' tespiti, bir kadın olarak beni çok etkiledi. Bu tespit, çok doğru bir tespittir" dedi. Kürt sorununun çözümü konusunda ise Erol Abdil, "AB sürecine giren Türkiye'nin çok kültürlü yapısı var. Bu yapının desteklenmesinin gerekir. Türkiye, çok güçlü bir ülkedir, bu sorunu çözer. Bu sorun, Türkiye'nin sorunudur. Elbette AB ve ABD, bu sorunun çözümüne katkı sunabilir. Ancak esas olan Türkiye'nin kendi sorununu kendisinin çözmesidir. Biz gerçek anlamda et ile tırnak gibiyiz. El ele verirsek bu sorunun üstesinden geliriz.

"PKK'nın silah bırakacağına inanıyor musunuz?" sorusuna Erol Abdil, bu sürecin silahsızlanmaya doğru gittiğini, silahsız çözümün de halkın ve sivil toplum örgütlerinin gayretlerine bağlı olduğunu ifade etti. "Mehmet Ağar'ın bugünkü söylemleriyle geçmişteki misyonu arasında çelişki olup olmadığı" yönündeki soruya ise Erol Abdil, "Tarihte bu hep böyle olmuştur. Birileri, bir misyonu sürdürmüş, çözüm alamamış. Farklı bir çözüm öneriyorsa gerçek çözüm oradadır. Sayın Ağar geçmiş süreçte rol aldı, bu olayın sadece güvenlikle çözülemeyeceğini anladı. Bu nedenle söz konusu açıklamayı yaptı" yanıtını verdi.

Erol Abdil, ayrıca, Başbakan'ın konu ile ilgili açıklamalarını da desteklediğini, ancak bazı kurumların bu konuda sessiz kaldığını kaydederek, TUSİAD VE TOBB başkanlarının bu konuda herhangi bir açıklama yapmadığını, özellikle TUSİAD'ın bu konuda geçmişte bir açıklaması olmasına rağmen suskun kalmamaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title