Haberler

Tunceli Pertek'te İğne ile Uyutma Yerine Köpeklerin Öldürüldüğü İddiası

Tunceli Pertek'te iğne ile uyutma yerine köpeklerin öldürüldüğü iddiasıTUNCELİ'nin Pertek ilçesinde, sokaktaki köpeklerin kısırlaştırılması için Belediye ile anlaşma yapan özel bir firmanın köpekleri iğne ile uyuşturması gerekirken, iğne yapılan köpeklerin çoğunu öldürüldüğü iddia edildi.

Tunceli Pertek'te iğne ile uyutma yerine köpeklerin öldürüldüğü iddiası

TUNCELİ'nin Pertek ilçesinde, sokaktaki köpeklerin kısırlaştırılması için Belediye ile anlaşma yapan özel bir firmanın köpekleri iğne ile uyuşturması gerekirken, iğne yapılan köpeklerin çoğunu öldürüldüğü iddia edildi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya üzerinde yaşananlara tepki gösterirken, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, konu ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Pertek ilçesinde Belediye ile yaptıkları özel anlaşma gereği ilçedeki başıboş köpeklerin kısırlaştırma çalışması yapan özel bir firmanın, iğne ile uyutuğu 30 sokak köpeğini öldürdüğü ve bu köpeklerin ilçe çöplüğüne atıldığı iddialarının sosyal medyada yer alması üzerine Tunceli Valisinin talimatı ile polis ve jandarma çalışma başlattı. Pertek Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili soruşturma başlatırken, çöplükte bazı köpeklere ait leşler bulundu. Soruşturma kapsamında ilçedeki MOBESE kameraların görüntüleri incelenirken, ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ise, köpeklerin nasıl öldürüldrüğü ile ilgili çalışma başlattı.

Pertek belediye Başkanı Recai Vural, konuyla ilgili DHA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeklerin öldürülmesi ile ilgili, "İlçemizde köpeklerin kısırlaştırılması için özel bir firma ile anlaşmamız vardı. Bu firma ilçemizde geçmiş yıllarda da yakın zamanda da bir çalışma yapmış Köpekleri kısırlaştırmak için çalışma yapan firmanın kısırlaştırma çalışması ve ameliyat için kullandığı tam donanımlı otobüsleri Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde kaza yaptığı için ilçeye gelememiş. Firma çalışanları sokak köpekleri üzerinde nasıl bir çalışma yapmış bilmiyoruz. Şu an hem idari, hem adli bir soruşturma var. Ölen bazı köpekler var, ama kim nasıl öldürmüş biz bilmiyoruz. Soruşturma sonucunda herşey ortaya çıkacaktır"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Pertek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title