Haberler

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil:

Tunceli'nin DTP'li Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, "Beytüşşebap ve İzmir'de Sivillere Yönelik Saldırıların Aydınlatılmasını İstiyoruz" Dedi.

Tunceli'nin DTP'li Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, "Beytüşşebap ve İzmir'de sivillere yönelik saldırıların aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Abdil, belediye encümen toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde DTP'ye yöneltilen eleştirileri kınadı. Abdil, AK Parti'nin tek başına iktidar olması, Abdullah Gül'ün Meclis tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesi ve 12 Eylül Anayasası'nın değiştirilmesinin gündeme gelmesinin Türkiye'de olumlu yönde gelişmelerin olacağı beklentisi oluşturduğunu belirterek, "Ama bazı çevrelerce sürekli partimizi hedef gösteren konuşmalardan hemen sonra yapılan dünkü çirkin saldırı şunu

göstermiştir ki; Türkiye'de Kürt sorununun çözümü, barış ve demokrasinin sağlanması ve anayasa değişikliklerinin farklı kültürleri dahi güvence altına alması noktasında bir gelişmenin olmayacağı kaygısı ve endişesini oluşturmaktadır. En son DTP Grup Başkanı Sayın Ahmet Türk'ün Tunceli'ye 'Dersim' demesi dahi basında ve bazı kesimler tarafından adeta bir linç kampanyasına dönüştürülmüştür" dedi. Ne olursa olsun haklarında yürütülen tüm soruşturmalara rağmen Türkiye'de barışın ve demokrasinin sağlanması için

mücadele etmeye devam edeceklerini ve partilerine yönelik saldırıları kınadıklarını söyleyen Abdil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parti ve parti örgütlerimize yönelik bu tür çirkin saldırıları kınıyoruz. Beytüşşebap ve İzmir'de sivillere yönelik yapılan saldırıların açığa çıkartılarak aydınlatılmasını bekliyoruz. Kürt sorununun Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çözümünden yanayız ve bu çözümün bir an önce parlamentoda gerçekleşmesini bekliyoruz. Anayasaya yönelik yapılan tartışmalarda başta partimin ve İbrahim Kaboğlu'nun sivil toplum örgütleri adına yapmış olduğu açıklamalardaki kaygılar ve endişelere aynen katılıyoruz

ve anayasaya yönelik tartışmaların tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde yürütülmesini bekliyoruz. Halkımıza karşı bu tür yargısız infazların bir daha yapılmamasını ve faillerinin yargı önüne çıkarılarak yargılanmasını, Türkiye'nin bu gergin ortamdan bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz."

Abdil, bir gazetecinin 'Hozat'ta yaşanan olay hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise, "Olayın yargısız infaz olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle cenazesine katıldım" diye cevap verdi.

(HY-ME-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title