Haberler

Tuncel: "Süper Lig İçin Ne Gerekiyorsa Yapmaya Hazırım"

PTT 1.Lig'de yer alan Adana Demirspor'un Kulüp Başkanı Mustafa Tuncel, Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkması için her türlü savaşı vereceğini ve bunun içinde her kesimden destek beklediğini söyledi.

PTT 1. Lig'de yer alan Adana Demirspor'un Kulüp Başkanı Mustafa Tuncel, Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkması için her türlü savaşı vereceğini ve bunun içinde her kesimden destek beklediğini söyledi.

Tuncel, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda, Adana Demirspor'un zor şartlar geçirdiğini ama bu zor şartları aşıp Süper Lig'e çıkabilmesi için her türlü fedakarlığı yapacağını söyledi. Şampiyonluğa oynayacak bir kulübün en az 10 milyon TL bütçesi olması gerektiğini ancak Adana Demirspor'un 13 milyon TL borcunun olduğunu söyleyen Tuncel, "13 milyon TL ile sıkıntılar dağ gibi. Kasada 1 kuruş yok her taraf hacizli. Nasıl yapacağız bu işi? Ben şahsen önce bu büyükşehir belediyesi meclis üyelerine çok güvendim hala da bu güvenim devam ediyor. Önümüzdeki yıl gerçekten Büyükşehir Belediyesi Kanundaki yeni değişikliklerle amatör kulüplere de maddi yardımda bulunma yetkisi veriliyor. Yılbaşından önce bu bütçe de burada yapılacak. Ben bundan sonraki çalışmalarımızda sizlerden destek bekliyorum" dedi.

Mustafa Tuncel, Adana Demirspor'u ayakta tutmaya ve Süper Lig'e çıkarmaya kararlı olduğunu ve bunun için her türlü savaşı vereceğini söyledi. Tuncel, Adana'nın önünde 1 yıl içerisinde hatta 1 yıldan daha kısa süre içerisinde takımı Süper Lig'e çıkarmanın ötesinde seçimler hariç daha önemli bir şey olmadığını ifade etti.

4. dönemdir Adana Demirspor başkanlığı yaptığını ve bunun yürek istediğini söyleyen Tuncel şöyle devam etti:

"Adana Demirspor'da görevi aldığımızda 7 milyon TL borcu vardı, bugün 13 milyon TL borcu var ve bu 13 milyon borcunda tamamı hacizli. Adana Demirspor'a başkan olmak için adamda mangal kadar yürek olması lazım. Bende varmış ki bende bunu kabul ettim. Ama nasıl kabul ettim bütün taraftar derneklerini 3-4 tane bilinen 3-4 tanede bilinmeyen taraftar derneklerinin hepsi bana geldiler dediler ki 'Sayın başkan sen kaçıncı defa Adana Demirspor'a başkanlık yapıyorsun bu defa da kabul edersen biz bu sahalarda yanlış hiçbir şey yapmayacağız. Takım galipken yönetim istifa etsin diye bağırmayacağız. Biz bu tribünlerde politika yapmayacağız. El birliği ile gönül birliği ile elimize bir fırsatın bu sene geçtiğini düşünüyoruz. Sende kulüp başkanı olsan başka fırsatların da önümüze çıkacağını biliyoruz dolayısıyla da kulüp başkanı olursan tribün anarşisti olmayacağız.' Bu şartlarda göreve geldim. Ama şu 2 aylık süre içerisinde Adana Demirspor gerçeğinin Adanalılar tarafından çok iyi anlaşılmadığı veya önemsenmediği kanaatine vardım. Şimdi içimde çok sıkıntılar meydana geldi halbuki çok iyi şeyler olması lazım."

Ömer Çelik'in, Kültür ve Turizm Bakanı olmasından memnun olduklarını söyleyen Tuncel, "Biz bu sene bu şansı Adana'da yakaladık. Bizimde bir bakanımız var. Kültür Bakanı olması Adana Demirspor'a ilgisini azaltacak bir bakanlık değil. Ki Kültür Bakanlığı'nın çok geniş imkanları var. Spor da çok ciddi bir kültürün öğesidir. Dolayısıyla ben sayın bakanımızın da Adana'da Demirspor'a bakanlık kapsamında destek olacağına canı gönülden inanıyorum" diye konuştu.

AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Doğru ise Tuncel'in Bakan Ömer Çelik'ten destek istemesi üzerine "Biz sayın bakanımızla görüştük. Bize bu konuda ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Biz de bu konuda sayın başkana ne gibi destek olmamız gerekiyorsa olacağız" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title