Haberler

Tüketici Derneğinden, Sanal İndirim Uyarısı

Tüketici Derneği (Tükeder) Başkanı Necati Yentürk, Vatandaşların "Sözde İndirimli" Satışlarla Aldatıldığını Belirterek, "Vatandaş Önce Bindirim, Sonra Sözde İndirimlerle Aldatılıyor. Bu Konuda Acilen Yasal Düzenleme Yapılmalıdır" Dedi.

Tüketici Derneği (TÜKEDER) Başkanı Necati Yentürk, vatandaşların "sözde indirimli" satışlarla aldatıldığını belirterek, "Vatandaş önce bindirim, sonra sözde indirimlerle aldatılıyor. Bu konuda acilen yasal düzenleme yapılmalıdır" dedi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Necati Yentürk, eskiden mevsim dönüşümlerinde yapılan indirimli satışların artık yılın bütün günlerini kapsamaya başladığını ifade etti. Yentürk, "Bir mağazanın önünden geçerken gördüğümüz 'tasfiye sebebiyle indirim' sözcüğüne bir yıl sonra yine rastlayabiliyoruz. Bir türlü bitmek bilmeyen tasfiyelerle, tasfiyeye başlama tarihinden sonra piyasaya sürülmüş ürünleri de bulmak mümkün. İnsan öyle indirimlerle karşılaşıyor ki sanırsınız bu malı bedavaya almışlar.

Neredeyse yüzde yüze varan indirim ilanlarıyla karşılaşılıyor. İndirim yapan mağazanın, sözde indirimden önce bu ürünü yüzde yüz karla satmadığını söyleyebilir miyiz? Bu tür uygulamalar, piyasaya olan güveni zedelemektedir. İndirimli satışa geçtiğini iddia eden mağazaların bir çoğunda etiket asılmamaktadır. Asılan etiketlerde de ürünün indiriminden önceki fiyatına güven duyabilmek zordur. Mağazaların 'bu önce bindirim sonra indirim' yöntemiyle ürünü daha pahalıya sattığı vakidir" dedi.

Tüketici Yasası'nda düzenlenen değişik konularla ilgili olarak çok sayıda tüzük, yönetmelik, tebliğ gibi düzenleme bulunduğunu kaydeden Yentürk, "Oysa indirimli satışlar konusunda herhangi bir yasal düzenleme yok ve yapılmalıdır. İndirimler yapan firmalar yüzünden indirim yapamayan esnaf zor durumda kalıyor. Bu yüzden indirimler belirli bir süre içinde yapılmalı. Satışlara ilişkin reklam ve ilanlarla çoğu zaman tüketicilere yeterli bilgi verilmemektedir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bir süre önce

'indirim' adı altında tüketicilere yaşatılan mağduriyetleri önlemek amacıyla yeni yasal düzenlemeler yapmıştır. Bakanlık tüketicilerin, mağazaların yaptığı indirimli satışlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmalarını sağlamak amacıyla 'Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'te indirimli satışların reklam ve ilanlarında uyulacak ilkeleri yeniden belirlemiştir. Vatandaşın indirimli satışlarla ilgili reklam ve ilanlarla yanıltıcı bilgilerin verildiğini fark etmeleri

halinde durumu Reklam Kurulu Başkanlığı'na bildirmelerinde yarar var" diye konuştu.

(OMR-İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title