Haberler

"Tt'nin Yeni Tarifesi Haksız Rekabete Yol Açacak"

Türkiye'deki Telekom ve Bilişim Sektörünün Önde Gelen Sivil Toplum Örgütleri, Yayınladıkları Ortak Bildiride, Türk Telekom'un Telefon Tarifelerinde Yapacağı Değişikliğin Haksız Rekabete Yol Açacağı ve Rakip Firmalara Ağır Darbe İndireceği Uyarısında Bulundu.

Türkiye'deki telekom ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, yayınladıkları ortak bildiride, Türk Telekom'un telefon tarifelerinde yapacağı değişikliğin haksız rekabete yol açacağı ve rakip firmalara ağır darbe indireceği uyarısında bulundu.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Tüm İnternet Derneği (TİD), İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD), Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER), Kablo İşletmecileri Derneği (KAİDER) ve Tüketiciler Birliği'nin ortaklaşa hazırladığı bildiride, Türk Telekom'un 29 Aralık 2006 tarihinde telefon tarifelerinde değişiklik yapacağını duyurduğu hatırlatıldı.

"TELEKOMİNİKASYON KURUMU YENİ TARİFELERİ HALA ONAYLAMADI"

Merkez Bankası'nın 5 Ocak 2007 tarihli resmi bülteninde, "Yılın ilk çeyreğinde haberleşme grubunda telefon ücreti kaynaklı fiyat artışları beklenmektedir" ifadesinin yer aldığına dikkat çekilen bildiride, "Demek ki 19 milyon telefon abonesi için zam yapılmak istenmektedir. Ancak, Türk Telekom sabit telefon piyasasında hakim konumda olduğu için, her türlü tarife değişikliği Telekomünikasyon Kurumu'nun onayına tabidir ve bu tarifeler 10 gün sonra bile hala Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanmamış durumdadır" denildi.

"TÜRK TELEKOM, TELEKOMİNİKASYON KURUMU'NU ÖNEMSEMİYOR"

Türk Telekom'un onaylanmamış tarifeyi yayınlamasının, Telekomünikasyon Kurumu'nun önemsenmediği anlamına geldiğine işaret edilen bildiride, aynı durumdaki cep telefoncuların, tarifelerinin onaylanması aşamasında hiç onaysız işlem yapmadığına dikkat çekildi. Bildiride, "Türk Telekom'un bu davranışı çok inciticidir" ifadesine yer verildi.

"TT İÇİN İKİ YÖNLÜ VE ÇOK MANALI KAZANIMLAR ORTAYA ÇIKTI"

Türk Telekom'un rakipsiz olduğu sabit ücret ve şehiriçi ücretlerinde artış isterken, rekabetin olduğu ve gelirlerinin nispeten düşük olduğu şehirlerarası, milletlerarası ve cep telefonuna doğru yapılan aramalarda indirim yapmak istediğine vurgu yapılan bildiride, şu görüşlere yer verildi:

"Bu davranış, rekabetin olumlu sonucu olarak ortaya çıkmış gibi görünse de, Türk Telekom açısından iki yönlü ve çok manalı kazanımlar ortaya çıkmaktadır. Öncelikle gelirlerinin daha düşük olduğu alanda rekabetle yarışmak için fiyat indirimi yapmış gibi görünmekte; ancak, diğer yandan rekabetin olmadığı alanda artış yaparak sonuçta önemli bir zam elde etmek istemektedir. Öbür yandan, ara bağlantı, kiralık hat gibi birçok hizmeti Türk Telekom'dan almak zorunda olan yeni lisanslı işletmecilerin bu maliyetlerinde hiçbir indirim yapılmamaktadır. Bilindiği gibi Telekomünikasyon Kurumu'nun temel görevi, ülkemizde telekomünikasyon alanında rekabeti oluşturmak ve tüketicilerin bu rekabetten yararlanmasını sağlamaktır. Bu görev, yıkıcı rekabeti önlemeyi de gerektirir. Türkiye'nin Bilişim ve Telekom alanındaki sivil toplum örgütleri olarak,

-Tüketici yararını korumak için görevli Telekomünikasyon Kurulu'na saygı göstermenin herkesin görevi olduğunu, Hükümet ve Ulaştırma Bakanlığı'nın ülke organlarına saygıyı sağlamakla görevli olduğunu,

-Telekomünikasyon Kurulu'nun da rekabetin yok edilmesini önleyerek saygınlığını korumasını beklediğimizi,

-Tüketiciyi koruma görevimiz sebebiyle -gerekirse- kanuni haklarımızın kullanılacağının bilinmesi gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title