Haberler

Trt'de Her 10 Günde Bir Yönetici Görevinden Alındı

Vakit Gazetesi’nin Kendisine Atfen Manşetten Kullandığı "trt’de Sol İşgal" Sözünü Kullanmadığını Savunan Trt Genel Müdür Vekili Ali Güney’in Verdiği Bilgiye Göre Kurumda Son İki Yıl İçerisinde Toplam 88 Yönetici Görevinden Alındı. Bu Da Her 10 Günde Bir Yöneticinin Görevinden Alındığı Anlamına Geliyor.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, kurumda son iki yıl içinde toplam 88 yöneticinin görevinden alındığını, yerlerine 83 kişinin atandığını bildirdi. Bu bilgi ise TRT’de her 10 günde bir yöneticinin koltuğunu kaybettiği anlamına geliyor.

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu’nun konuyla ilgili önergesini Devlet Bakanı Beşir Atalay yanıtladı. Atalay, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney’in kendisi hakkındaki iddialara ilişkin görüşlerinin bulunduğu yazıyı yanıt olarak Baloğlu’na gönderdi.

VAKİT’E TEKZİP

Vakit Gazetesinde kendi açıklamalarına dayanılarak verilen “TRT’de sol işgal” manşet haberi üzerine söz konusu önerge kaleme alınmasına karşın, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, “TRT Genel Müdür Vekilinin gazete manşetinde ve içerikte yer aldığı iddia edilen şekilde personelini itham eden bir beyanı olmamıştır” dedi. Gazeteye tekzip gönderdiğini ve bunun 15 Temmuz’da yayımlandığını belirten Güney’in yanıtı şöyle:

“TRT’de mevzuatın engel görmediği her görüşten insanın bulunması doğaldır. Aslolan insanların sahip olduğu siyasi görüşleri değil, bunu Anayasa gereği tarafsız ve özerk kamu yayıncılığı yapan TRT’de görevlerine yansıtmamalarıdır. Kurumdaki tüm personelin görevlerini yaparken buna dikkat etmesi ve uygun davranması konusunda hassas olunması dışında, personelin suçlanması veya bu nedenle ayrıma tabi tutulması söz konusu değildir.”

HABER-SEN, haziran ayı başında TRT İstanbul Radyosu önünde "TRT'de sansüre ve baskıya son" eylemi yapmış, "AKP Hükümeti'nin tarikatların cemaatlerin TRT radyo ve televizyonlarındaki ağırlığının her gün arttığı, meslek odaları, sendikalar, işçiler, memurlar, işsizler, engelliler, gençler, öğrenciler ve toplumun tüm muhaliflerin TRT ekranlarında ve radyolarında sansüre uğradığı" ve "TRT'nin hızla artan dini yayınlarla 'tekke televizyonuna' dönüştürülmek istendiği" şeklinde bildiri okunmuştu. Bu eylemden sonra Vakit Gazetesi sürmanşetinde "TRT'de Sol İşgal" başlıklı bir haberle çıktı. Haberde TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, "sol işgale" örnekler veriyor ve "Adamlara güç yetmiyor" diyordu. Güney sabah bültenlerinde Vakit Gazetesi'ne yer verilemesini de söz konusu "sol işgal" ile ilişkilendiriyordu.

HER 10 GÜNDE BİR YÖNETİCİ GİTTİ

Öte yandan CHP milletvekili Feridun Baloğlu, eski TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz’ün göreve atanmasından sonra görevden alınan müdür yardımcısı, müdür, daire başkan yardımcısı ve daire başkanı gibi yöneticilerden kaçının görevden alındığını, nereye atandığının da açıklanmasını istemişti. Buna göre; 12 Ocak 2004 ila 14 Temmuz 2006 tarihleri arasında TRT yönetici kadrosundaki 88 kişi “hizmetin gereği ve soruşturmalar dikkate alınarak” görevi veya görev yeri değiştirildi. Bu personelin yerine ise 83 yeni yönetici atandı. Böylece 2.5 yıllık süre içerisinde TRT’de her 10 günde bir yönetici görevinden alınmış ve her 11 günde bir yeni yönetici boşalan bu yerlere atanmış oluyor.

YÖNETİCİLERDEN ALTISINA İDARİ SORUŞTURMA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title