Haberler

Trabzonspor'un Golü Unutan Golcüsü Tomas Jun

Trabzonspor'a Büyük Umutlarla Transfer Edilen Ancak Bir Türlü Bekleneni Veremeyen ve Kiralık Olarak Başka Takımlara Verilen Tomas Jun, Bordo-mavili Takımın Sıkıntı Yaşadığı Forvet Mevkiinde Umut Oldu.

Trabzonspor'a büyük umutlarla transfer edilen ancak bir türlü bekleneni veremeyen ve kiralık olarak başka takımlara verilen Tomas Jun, bordo-mavili takımın sıkıntı yaşadığı forvet mevkiinde umut oldu.

Futbola 9 yaşında Çek Cumhuriyeti'nde Sparta Prag takımında başlayan Tomas Jun, 16 yaşında profesyonel oldu. 17 yaşında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'e karşı forma giydi. 2004 -2005 sezonunda Sparta Prag formasıyla gol kralı oldu ve en iyi forvet oyuncusu seçildi. 2005 -2006 sezonunun başında 3.5 milyon euroya Trabzonspor'a büyük umutlarla transfer edilen Jun, Bordo-mavili takımda bekleneni veremedi ve çok eleştirildi. 2005-2006 sezonunun devre arasında kiralık olarak Beşiktaş'a transfer olan Jun,

Beşiktaş'ta da bekleneni veremeyerek sezon sonu bitmeden buradan da ayrıldı. Bordo-mavili takımın sözleşmeli oyuncusu olan Tomas Jun, 2006-2007 sezonunda Sparta Prag'a kiralık olarak verildi.

2007-2008 sezonunda ise hiçbir takıma transfer olamayan Çek oyuncu bordo-mavili takımda kaldı. İlk başta teknik direktör Ziya Doğan'ın kadroda düşünmediği oyuncu, altyapıda bir antrenörün nezaretinde kendisine verilen program dahilinde çalışmalarını sürdürdü. Ersen Martin'in sakatlanması ve golcü oyuncu transferi yapılamamasının ardından Tomas Jun, teknik direktör Ziya Doğan tarafından A Takım idmanlarına çıkartılmaya başlandı ve ilk 18'e alındı. Ersen Martin'in sakatlanmasını ardından golcü oyuncu

sıkıntısı yaşayan Doğan, Umut Bulut'un da Vestel Manisaspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesinin ardından Tomas Jun'u haftasonu Trabzon'da oynanacak olan Konyaspor maçında ilk 11'de düşünmeye başladı.

Trabzonspor'un son yıllardaki en pahalı transferleri arasında yeralan Tomas Jun, bugüne kadar bordo-mavili takımda bir varlık gösteremedi. 16 lig maçında forma giyen Çek oyuncu, ligde ancak 486 dakika sahada kaldı. 3 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Tomas Jun, ligde 1 maçta 90 dakika sahada kalabildi. Fortis Türkiye Kupası'nda ise 1 maçta 90 dakika sahada kaldı. Turkcell Süper Lig'de tek golü bulunan Tomas Jun, bu golü de 2005-2006 sezonunda Beşiktaş forması ile Diyarbakırspor'a attı. Çek futbolcunun

Turkcell Süper Lig'de başka golü bulunmuyor.

(GÖK-ÖS-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title