Haberler

Trabzon: Soğuk Havalarda Yüz Felcine Dikkat

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çapar, Yüz Felci Riskine Karşı Erkekleri, Soğuk Kış Günlerinde Tıraş Olduktan Hemen Sonra Bulundukları Ortamdan Çıkmamaları Konusunda Uyardı.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çapar, yüz felci riskine karşı erkekleri, soğuk kış günlerinde tıraş olduktan hemen sonra bulundukları ortamdan çıkmamaları konusunda uyardı.

Yüz felcinin, yüzdeki adaleleri çalıştıran sinirlerin geçici ya da kalıcı olarak hasarlanmasıyla ortaya çıktığını kaydeden Dr. Çapar, bilhassa soğuk kış günlerinde bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Soğuk ve rüzgarın yüz felcini tetiklediğine dikkat çeken Dr. Çapar, bu tür havalarda dışarı çıkılırken atkı, kaşkol veya şapkayla yüz ve başın korunmasının önemine işaret etti. Seyir halindeyken otomobil camlarının açılmasının da oluşacak rüzgar nedeniyle yüz felcine yol açabileceğini belirten Dr. Çapar, erkekleri de tıraş olduktan hemen sonra soğuk ortamlara çıkmamaları konusunda uyardı. Tıraş olduktan sonra yüzün ılık suyla yıkanmasını ve en az 15 dakika bulunulan ortamdan çıkılmamasını tavsiye eden Dr. Çapar, yüz felcinde erken tedavinin önemini vurgulayarak yüz felci geçiren hastaların erkenden hastaneye başvurmasını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title